Labdarúgó megyei I. osztály

2021.03.12. 08:08

Újvárosban vív rangadót a két élcsapat

Újoncok vívnak csúcsrangadót a megyei I. osztályú focibajnokságban: a Bölcskei SE a Gerjeni SK-t fogadja, de nem hazai pályán, hanem Dunaújvárosban.

Rónai Gábor

20201004_Gerjen_Megye egyes foci Gerjen-Bölcske_Fotó:Mártonfai Dénes_MD_TN

Forrás: MW-archívum

Fotó: Mártonfai Dénes

Amikor elkezdődött a szezon, kevesen gondolták, hogy a tavaszi idényben úgy játszik majd egymással rangadót a Bölcskei SE és a Gerjeni SK, hogy a két újonc áll majd a bajnoki tabella első két helyén.

Most ez a helyzet, a gerjeniek vezetnek, a bölcskeiek pedig üldözőként másodikak. A tét nem kicsi: ha a Gerjen győz, egérutat nyert riválisával, sőt riválisaival szemben, ha viszont a Bölcske szerzi meg a három pontot, akkor két pontra megközelíti az éllovast – bár tegyük hozzá, hogy annak így is egy meccsel kevesebbje lesz.

Ősszel óriási meccset játszott egymással a Gerjen és a Bölcske, akkor Erdélyi Zsolt két góljára csak Varga Gergő tudott válaszolni, így a hazaiaké lett a három pont. Most szeretnének visszavágni Barics Péter tanítványai, de persze ehhez biztosan lesz egy-két szava Buzás Attila gárdájának is.

– A pályánk nincs a legjobb állapotban, le lett hengerelve, meg lett vegyszerezve, kapott vitaminokat, de túl kemény még a talaja, így inkább maradtunk Dunaújvárosnál, akkor is, ha ez nekünk csak félig hazai közeg – mondta Barics Péter, a bölcskeiek szakvezetője. – Olyan hiányzóink vannak tavasszal, akiket nem tudunk pótolni, gondolok itt Bezerédi Ádámra, vagy Blatt Pálra, így bizonyos dolgokat át kellett értékelnünk.

Az elmúlt meccsek tapasztalataira és az eddig összeszedett tudásra építhetünk, nagyon bízom benne, hogy le tudjuk győzni a gerjenieket. Az őszi meccsen riválisunk minden lehetőségét kihasználta, kielemeztük a látottakat, remélem, hogy most nem követünk el hasonló butaságokat, és a taktikai fegyelmet maximálisan betartva futballozunk majd. E nélkül egy ilyen rangadót nem lehet megnyerni. Paget Olivérnek lejárt az öt sárga lap miatti eltiltása, Horváth Máté pedig visszatérhet sérülése után a kezdőcsapatba” – zárta Barics Péter.

– Örülök, hogy nem Bölcskén lesz a meccs, sokat gondoltam rá, hogy milyen érzés lenne ott ülni a vendégcsapat kispadján – mondta Buzás Attila, a gerjeniek szakvezetője, aki évekig dirigálta a szombati riválist. – Igazi nem szeretem meccs lesz ez számomra, de ezt talán már elmondtam korábban. Egy idegen helyen könnyebb viselkedni azokkal szemben, akiket kedvelek, akiknek most is szurkolok.

– Jó érzés ránézni a tabellára, örülök, hogy az általam szeretett két csapat ilyen előkelő helyen áll. A Bölcske szervezett csapat, rendezett kreatív játékot játszanak, egy agilis edzőjük van, minden készen áll ahhoz, hogy egy jó meccset játsszunk velük. Az őszi találkozóból kiindulva azt mondhatom, hogy a bölcskeiek a játék minden elemében jobban voltak nálunk, csak egyedül a góllövésben nem. Most bizonyíthatjuk, hogy akkor még formálódó csapat voltunk, és hullámzó volt a teljesítményünk.

– A győzelembe vetett hitünk töretlen, tudjuk, hogy miért megyünk Dunaújvárosba. Bármelyik csapat is fog azonban győzni, meg fogja érdemelni, mert a három pont tisztességes munka eredménye lesz. Domsa Dénes és Lacza Zsolt sérült, Cseh Tibor pedig megkapta ötödik sárga lapját, így ő ezért nem játszhat” – zárta a szakember.

Még egy nagy derbi

A Bölcske és a Gerjen rangadója mellett még egy nagy meccset játszanak a hétvégén. Az idei összes bajnokiját megnyerő Bonyhád VLC a Bátaszék SE-t fogadja. Van miért visszavágniuk a völgységieknek, akik ősszel 4–2-re kikaptak Bátaszéken. Dienes Pál és Kalmár Ferenc személyében két sokat látott és sikeres szakember néz farkasszemet a két kispadon, már ez is kellő pikantériát ad az összecsapásnak.

A további program, március 13., szombat: Bonyhád Völgység LC–Bátaszék SE, Bonyhád, Bonyhádi Sportcentrum, 14.30 óra. Egymás ellen: Bátaszék SE–Bonyhád VLC 4–2. Esélyek: 60%, illetve 40%

Dombóvár FC–Dunaföldvár FC, Dombóvár, Szuhay Sportcentrum, 14.30 óra. Egymás ellen: Dunaföldvár FC–Dombóvár FC 0–1. Esélyek: 70%, illetve 30%

Március 14., vasárnap: Tevel Medosz SE–Tamási 2009 FC, Tevel, 14.30 óra. Egymás ellen: Tamási 2009 FC–Tevel Medosz SE 2–0. Esélyek: 50%, illetve 50%

A Kakasd SE a hétvégi fordulóban szabadnapos lesz.

A góllövőlista élcsoportja:

14 gólos: Csigi Ádám (Bonyhád), 10 gólos: Rompos József (Bölcske), 8 gólos: Márk Attila (Kakasd), Ranga Máté (Kakasd), 7 gólos: Cseh Tibor (Gerjen).

Megyei I. osztály, az állás

1.

Gerjen

13

11

1

1

34–12

34

2.

Bölcske

14

9

2

3

33–19

29

3.

Bátaszék

13

8

3

2

35–14

27

4.

Tamási

13

7

4

2

26–15

25

5.

Bonyhád

13

8

0

5

41–27

24

6.

Tevel

13

4

0

9

24–29

12

7.

Kakasd

14

4

0

10

26–42

12

8.

Dombóvár

14

2

3

9

10–31

9

9.

Dunaföldvár

13

0

1

12

13–53

1

Borítóképünkön: a két gárda őszi mérkőzését a Gerjen nyerte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!