Kosárlabda

2021.05.29. 22:03

Csoportelsőként negyeddöntős a 3x3-as válogatott

Mindhárom eddigi mérkőzésén győzött a magyar válogatott az ausztriai olimpiai selejtezőn, ezzel már a Srí Lanka elleni találkozó előtt biztossá vált, hogy megnyeri a C jelű ötöst, s vasárnap délután Franciaországgal csap össze a negyeddöntőben.

TEOL

Forrás: FIBA

Mindhárom eddigi mérkőzésén győzött a (volt) szekszárdi Theodoreán Alexandrát és Goree Cyeshát soraiban tudó magyar válogatott az ausztriai olimpiai selejtezőn, ezzel már a Srí Lanka elleni találkozó előtt biztossá vált, hogy megnyeri a C jelű ötöst, és vasárnap délután Franciaországgal csap össze a negyeddöntőben.

A képlet egyszerű volt a szombat esti Magyarország–Észtország találkozó előtt. Ha győznek a mieink, megszerzik a csoportelsőséget, ha nem, kezdődhet a számolgatás, amelyben egyébként nem volt rossz a kiindulási helyzetünk, miután tíz ponttal vertük a fehéroroszokat és néggyel a hollandokat.

A legutóbbi nagypályás idényt Győrben teljesítő Kadri-Ann Lass és társai szerencsére beragadtak a rajtnál, vagy inkább a mieink kezdtek erőteljesen, 4–0 volt ide, amíg nem dobtak egy duplát az észtek. Papp Klaudia szép betörése és Goree Cyesha büntetője aztán visszaterelte a megfelelő vágányra együttesünket. Goree nagy csel után hibázott ziccerből, de a védekezésünk nagyon jól szuperált. Goree is, persze, faulttal együtt talált be, joggal ütögette a mellkasát örömében, igaz, a büntető kimaradt. Papp is eredményesen játszott, s bár egy mázlis távolival 10–5-re zárkózott a rivális, Goree hamar lehűtötte a kedélyeket.

Nem volt tökéletes a mieink produkciója, ám ez a világon senkit sem érdekel akkor, amikor itt az előny, és kontroll alatt állnak a történtek. Goree kettőt dobhatott, mert szaporodtak az észt szabálytalanságok, sajnos csak az egyik ment be (12–7). Theodoreán Alexandrának szerencsére mindkettő, így máris duplaannyi pontunk volt, mint a kékeknek. Theodoreán létfontosságú távolit süllyesztett el, pontgyárosunk, Goree is beköszönt, így már csak kettő pont kellett a győzelmünkhöz, amelyeket Papp Dia szállított egyetlen dobásból – ugyan megnézették a játékvezetőkkel az észtek, mindhiába, kettő pontot ért a kísérlet, nem lépett a vonalra játékosunk.

A magyar válogatott minden várakozást felülmúlva hibátlan, és vasárnap 15.15-től a franciák ellen harcolhatja ki a legjobb négy közé jutást.

3X3-AS OLIMPIAI SELEJTEZŐ, GRAZ

Nők. C-csoport

Magyarország–Észtország 21–10

A magyar pontszerzők: Goree 10, Theodoreán 5, Papp 5, Medgyessy

Frissítve!

Az utolsó csoportmérkőzésén Srí Lanka legyőzése sem okozott gondot a mieinknek.

Eredmény: Magyarország–Srí Lanka 22–9

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!