3x3-as kosárlabda

2021.06.04. 20:31

Az első lépést megtette a magyar csapat

A magyar női válogatott kiélezett, izgalmas meccsen 14–12-re legyőzte a hollandokat a Debrecenben zajló 3x3-as olimpiai selejtezőtornán.

TN

Fotó: Tóth Zsombor

Az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosával, Goree Cyeshával, valamint a KSC-től kilenc év után éppen most távozó Theodoreán Alexandrával fémjelzett válogatott végig kézben tartotta a találkozót, s ugyanúgy megverte a hollandokat, ahogy tette azt pár napja a grazi olimpiai selejtezőn (17–13), amelyen végül nem sikerült megváltani az olimpiára szóló repülőjegyet.

FRISSÍTÉS!

Második mérkőzését is megnyerte a magyar női válogatott a debreceni olimpiai selejtezőtornán. Károlyi Andrea együttese a hollandok elleni sikert (14–12) követően 13–10-re legyőzte Észtországot, így csoportelsőként bejutott a vasárnapi elődöntőbe. Goree Cyesha, a KSC Szekszárd magasembere 11 pontot szerzett, Papp Klaudia két pontot tett be a közösbe.

A selejtezőtorna vasárnapig tart, a másik csoportban Olaszország, Tajvan és Irán legjobbjai mérkőznek a debreceni nagytemplom előtt felépített pályán. A tornáról csak az első helyezett kvalifikálja magát a tokiói nyári játékokra.

Eredmény, B-csoport, 2. mérkőzés.

Magyarország–Hollandia 14–12. A pontszerzők: Medgyessy 8, Papp 3, Goree 2, Theodoreán 1, illetve J. Bettonvil 6, Kuijt 3, Driessen 2, L. Bettonvil 1.

Borítóképünk: A magyar csapat a hollandok legyőzésével kezdte a tornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában