labdarúgás

2021.09.27. 13:12

Új programot indít az MLSZ

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programja (KALAP) elnevezéssel új kezdeményezést indított a Magyar Labdarúgó Szövetség. Célja, hogy a kistelepüléseken élő, nem versenyszerűen (vagyis nincs leigazolva semmilyen egyesülethez) sportoló személyek részére játéklehetőséget, illetve a sportág gyakorlásához szükséges kereteket biztosítsa.

A programot négy korosztályban (6–10, 11–14, 15–18 és 16 év felett) írja ki a szövetség. A legfiatalabbaknál vegyes csapatok is szerepelhetnek, a többi korcsoportban viszont külön fiú és külön lány együttesek nevezhetnek, melynek létszáma minimum hat, legfeljebb tizennyolc fő lehet. Fontos, hogy egy településről nevező csapat tagjainak az adott településre bejelentett állandó vagy ideiglenes lakcímmel kell rendelkeznie.

Az MLSZ Tolna Megyei Igazgatósága a versenyben részt vevő csapatok számától teszi függővé, hogy bajnokságként vagy tornarendszerben bonyolítja-e le a mérkőzéseket, valamint többek között a pályaméretet (alapesetben 20x40 méter) és a játékidőt (alapesetben egyszer 20 perc) is a létszám, illetve a korosztály határozza meg.

A megyei csapatok részvételi díját az MLSZ Tolna Megyei igazgatósága állja, vagyis nevezési díj nincsen. Ellenben az első három helyezett csapat oklevelet, érmet és kupát kap, míg a gólkirályi címet elnyerő játékos serlegben részesül.

A programmal kapcsolatos bővebb információkért a MLSZ Tolna Megyei Igazgatóság grassroots koordinátoránál, Simon Ferencnél (e-mail: [email protected]; telefonszám: 06-30/566-7353) érdeklődhet.

Címkék#MLSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!