Labdarúgó NB I

2022.01.31. 07:30

Paksi FC: azt a hétszázát!

Győzelemmel kezdte az OTP Bank Liga tavaszi idényét a Paksi FC, mely hazai pályán múlta felül a Zalaegerszeget. Az atomvárosiak sikerét a klub 700. NB I.-es találata hozta.

Berg Sándor

Ádám Martinnal nehezen bírt Kálnoki-Kis Dávid (középen fehérben) és a zalaegerszegi védelem.(Fotó: Molnár Gy.)

Nem brillírozott a Zete ellen az együttes, de ez az év első tétmérkőzésén nem is volt elvárható. A győzelmük azonban nem forgott veszélyben, mert – kis túlzással – Bognár István és Ádám Martin lerendezte a vendégeket. Hat hét telt el az élvonalbeli bajnokság utolsó téli és első tavaszi fordulója között. Ez idő alatt több csapatnál is sok dolog történt, érkeztek és távoztak játékosok, valaki több, valaki kevesebb edzőmeccsel készült a folytatásra. Egy valami viszont nem változott, gólgazdag meccset játszott a Paks. Nem brillírozott a Zete ellen az együttes, de ez az év első tétmérkőzésén nem is volt elvárható. A győzelmük azonban nem forgott veszélyben, mert – kis túlzással – Bognár István és Ádám Martin lerendezte a vendégeket.

A támadó középpályás pazar szabadrúgásával már a mérkőzés elején megszerezték a vezetést az atomvárosiak, míg két előkészítése után Ádám Martin tudott duplázni – a szezon során harmadszor. A csatár győzelmet érő második gólja egyben a Paksi FC történetének 700. találata volt az élvonalban.

– A játék színvonala a várakozásomtól elmaradt – jelentette ki Bognár György a mérkőzést követően. – Labdaszerzésekből nem sok valósult meg, ha mégis, akkor nem tudtunk megfelelő minőségű lehetőségeket kialakítani. A szünetben kigondoltunk egy másik variációt, de az sem működött. Elmondható, hogy amit erre a mérkőzésre elképzeltem, nem igazán ült. Menet közben kellett többször sakkozni, átszervezni a játékunk. A Zalaegerszeg ennek ellenére sem nyerhetett volna, már csak a kialakított helyzetek és lehetőségek száma miatt sem. Mezőnyjátékban ugyanakkor jól játszottak, maximálisan egyenrangú partnerek voltunk – tette hozzá.

– A játék kiegyenlített volt, az első félidőben inkább brusztoltunk, a magas labdákért próbáltunk harcolni Böde Danival. A második játékrész nagy részében már egyedül voltam elöl, középen viszont akkor is inkább a harc volt jellemző a futballra. A találkozó előtt említették, hogy a szövetségi kapitány is eljön a mérkőzésre, ettől nem lettem izgatottabb, csináltam a dolgom, ami úgy néz ki, jól sikerült – fogalmazott a góllövőlistát immáron 17 találattal vezető csatár, akit többen szívesen látnának a magyar válogatottban is.

A zöld-fehérek 2010 márciusa óta veretlenek hazai pályán a ZTE ellen, ráadásul győzelmükkel megelőzték riválisukat a tabellán. A Paks vasárnap a címvédő Ferencváros vendége lesz (kezdés: 17.15 óra).

Windecker József (22) és Emil Halilovic versenyfutása a labdáért (Fotó: M. Gy.)

Eredmény.

Paksi FC–Zalaegerszegi TE 3–2 (2–1)

Paks, Fehérvári úti stadion, 1212 néző. V.: Antal P. (Király K., Aradi J.). 

Paks: Rácz G. – Vas (Osváth, 58.), Szélpál, Kinyik, Medgyes – Papp K., Windecker (Szabó B., 45+2.), Kesztyűs B. – Bognár I. (Balogh B., 90.) – Böde (Sajbán Máté, 58.), Ádám (Gyurkits (93.). 

Zalaegerszeg: Demjén – Lesjak, Kálnoki-Kis, Szerafimov, Gergényi – Bedi, Halilovic (Koszta, 70.), Tajti – Milovanovics (Grzan, 59.), Zimonyi (Szalay, 77.), Ubochioma. 

Gólszerzők Ádám (40., 67.), Bognár I. (11.), illetve Zimonyi (33., 62.). 

Sárga lap Ádám (14.), illetve Halilovic (70.), Lesjak (73.), Tajti (74.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!