Sakk csapatbajnokság

2022.02.04. 10:15

Nem jó címet ütöttek be, elkéstek az ASE szerbjei

Fontos győzelmet aratott az Aquaréna Kőbánya SC vendégeként a dobogóért harcoló ASE Paks a Szuperliga idei első körében.

Munkatársunktól

Ács Péter remivel járult hozzá a paksiak rendkívül fontos győzelméhez (Fotó: Molnár Gyula)

„Izgalmas mérkőzésen győztük le a legfőbb riválisunkat, így fontos lépést tettünk előre a dobogóért – mondta Ács Péter, a paksiak csapatvezetője. – Az előzmények ismeretében különösen örülünk a végeredménynek. Egyfelől több éljátékosunk hiányzott, másfelől időhátrányban kezdtük a játsz­mákat, mert szerb idegenlégiósaink rossz címet ütöttek be a navigációs rendszerbe, és a szállodától a versenyteremig tartó ötperces autóutat hatalmas kerülővel tették meg a fővárosban.

Annál nagyobb meglepetés volt, hogy a felfokozott stresszhelyzet ellenére végül mindhárman győzelemmel álltak fel az asztaltól. Rajtuk kívül Lizák Péter járult még hozzá teljes ponttal a sikerhez. Dankházi Andrással mi ketten vívtuk a leghosszabb csatát. Én komoly nyerőesélyt szalasztottam el időzavarban, így örökös sakkal ért véget a csata, András pedig fáradhatatlan védekezéssel, öt és fél órás partiban mentett fél pontot, amivel be is állította a végeredményt” – fogalmazott a nagymester.

A Pénzügyőr SE visszalépése kicsit átrendezte a tabellát. Az ASE Paks jelenleg harmadik helyen áll a Szuperligában, de három riválisának is eggyel több lehetősége lesz a pontgyűjtésre az április 10-i zárásig. Az atomosok február 13-án Pakson a Dunaharaszti ellen folytatják.

Paksi pontszerzők, győzelem: Perunovic Milos, Sedlak Nikola, Popovic Dusan. Döntetlen: Berkes Ferenc, Ács Péter, Horváth Csaba, Dankházi András, Losonczi Marcell. 

A bajnokság állása: 1. Tungsram Aquaprofit I. 45 pont 2. Sentimento Ajka BSK 37, 3. ASE Paks 30,5, 4. Dunaharaszti MTK I. 26, 5. Haladás VSE I. 25,5, 6. Aquaréna Kőbánya SC 24, 7. Viadukt Biatorbágy 19, 8. Maróczy SE I. 17, 9. Duocor-Makói SVSE 16. 

NB I/B, Charousek csoport, a 7. fordulóban 

Z. Csuti-Hydrocomp SK– ASE Paks II. 7:5 

„Az előzmények ismeretében nem volt sok esély a sikeres kirándulásra. Az első csapatból négyen is hiányoztak, ez is jelentősen befolyásolta a csapat összeállítását. A teher nélkül játszó társaság azonban a meglepetéshez is közel állt. Két döntetlen után sikerült megszerezni a vezetést Bernáth Bence révén. A fiatal játékos kijött az őszi gödörből, és már a második sikerét érte el, mindezt a második táblán. Az ellenfél egyenlített, majd néhány újabb döntetlen után sikerült megszerezni újra a vezetést. Ez Bodrogi Bendegúz révén sikerült, aki az ötödik győzelmét aratva tovább őrzi százszázalékos mérlegét! A vége sajnos nem sikerült jól. Két partiban is vereséghez vezető hibákat követtünk el, így maradt a vigasz, a tisztes helytállás” – értékelt Berta Tibor, a tabellán a hetedik helyen álló paksiak csapatvezetője.

A paksi pontszerzők, győzelem: Bernáth Bence, Bodrogi Bendegúz. Döntetlen: Forgács Attila, Németh Gergely, Tóth Gergely, Iván-Gál Hanna, Berta Tibor, Nagy Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!