Férfi kosárlabda NB I

2022.04.13. 19:59

Mint egy falat kenyér

Az Atomerőmű SE 73–67-re legyőzte idegenben a Nyíregyházát a férfi kosárlabda NB I alsóházi rájátszásában.

Munkatársunktól

Eilingsfeld János vezére volt a Nyíregyházán fontos győzelmet arató atomosoknak (Fotó: Molnár Gyula)

Fotó: Molnár Gyula

Úgy kellett ez a siker a paksiaknak, mint egy falat kenyér. Nem kezdték jól ugyanis az alsóházi rájátszást, Zalaegerszegen elszúrták az első félidőt, s bár nagyot hajráztak, ez csak arra volt elég, hogy szorossá tegyék. Ezúttal nem estek ebbe a hibába a paksiak, akik nem hagyták meglépni a nyírségieket, s egy kiváló triplával meg is nyerték az első tíz percet. 

A másodikban pedig még rá is tudtak tenni egy lapáttal, a negyed felénél már tízzel vezettek (34–24), sőt volt tizenöt pont is az előny. Kiválóan dobták a triplákat a piros-kékek, akik hét hármast süllyesztettek el az első félidőben a hazai gyűrűben. 

A nagyszünetről visszatérve nagy rohanás kezdődött, de a játékosok nem céloztak, csak tüzeltek – négy percig sikertelenül. A kosárcsendet Eilingsfeld János törte meg egy duplával, a paksi triplagyár viszont „bezárt”, hat kísérletből egy sem ért célt ebben a felvonásban. Nem gondoltuk volna, hogy hiányozni fognak. 

A nyírségiek nagyon elkapták a ritmust a záró felvonásra, amely roppant izgalmasan alakult. Végül a dupla duplával (10 lepattanót is leszedett) záró Eilingsfeld két büntetője tett pontot a csata végére.

Nyíregyháza-Atomerőmű SE 67-73
(20–21, 11–22, 13–10, 23–20) 
Alsóház, 2. forduló. Nyíregyháza, Continental Aréna, Vezette: Benczur T., Lengyel Á., Horváth Cs.
Nyíregyháza: N. Johnson 13/3, BRYCE 15, Kiss B., Pipiras 9, A COLEMAN 10. Csere: SUAREZ 10/3, Bazsó, Kiss B. 5/3, Mokánszki, Bus I. Vezetőedző: Pethő Ákos. 
Atomerőmű SE: Brown 7/3, TAYLOR 18/6, Frank, Brzoja 1, EILINGSFELD 21/3. Csere: Kis R. 3/3, Keith 12/6, Pacevicius 4, Pajor. Vezetőedző: Jan Pavlik. 

Statisztika.
Lepattanók: 40, illetve 36. Legtöbb lepattanó: A. Coleman 11, illetve Eilingsfeld 10. Gólpasszok: 11, illetve 16. Legtöbb gólpassz: Johnson, Bryce 3-3, illetve Brown, Taylor, Kovács Á 4-4. 

Az alsóház másik szerdai mérkőzésén: PVSK-Veolia–Zalakerámia ZTE KK 60–79. 
A paksiak szombaton a pécsieket fogadják (19 óra). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!