Labdarúgás

2022.05.18. 10:18

Négy díjat is bezsebelt a Paksi FC a RangAdó Gálán

Tarolt a Paksi FC a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szezon végi díjátadóján. A hét díjból négy a Tolna megyei klubhoz került.

B. S.

A Paksi FC kezdőcsapata, állósor (balról): Szabó János, Nagy Gergely, Windecker József, Lenzsér Bence, Szélpál Norbert, Ádám Martin. Guggolnak: Haraszti Zsolt, Szabó Bálint, Kovács Nikolasz, Medgyes Szinan, Balogh Balázs (Fotó: Molnár Gyula)

Ádám Martin, a paksiak 27 éves, kétszeres válogatott támadója amellett, hogy harmincegy találattal átvehette az OTP Bank Liga gólkirályi címét, az idény legjobb játékosának is megválasztotta az MLSZ szavazóbizottsága.

Az atomvárosiak a hajráig versenyben voltak a negyedik helyért, s ezzel közel álltak a nemzetközi kupainduláshoz, ám végül hatodik helyen zártak a bajnokságban a legtöbb, 75 gólt szerezve, a Magyar Kupában pedig történetük során először játszottak döntőt. Ennek tükrében talán nem akkora meglepetés, hogy az együttest irányító – de hétfőn az MTK-hoz távozott – Bognár György lett a legjobb vezetőedző.

A Paksi FC-t, mint klubot is díjazták, miután megkapta a bajnokság legsportszerűbb csapatának járó elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!