Kajak-kenu

2022.06.28. 10:04

Tizenegy érmet tartottak itthon a megyei klubok

Két napig megint a kajakosoké és a kenusoké volt Fadd-Dombori. A Magyar Kupa döntőjében mind a négy megyei klub képviseltette magát.

TN-összeállítás

Két napig megint a kajakosoké és a kenusoké volt Fadd-Dombori (Fotó: M. Gy.)

Hetvennégy klub versenyzői mérték össze tudásukat a hétvégén Fadd-Domboriban, ahol a Magyar Kupa döntőjét rendezte a honi szövetség. A pokoli hőségben a megye mind a négy egyesülete, a szekszárdi, a paksi, a tolnai és a dunaföldvári is képviseltette magát. Nem irigyeltük őket, negyed óra után már gyöngyözött a homlokunk az izzadságtól, pedig félig árnyékban álltunk, miközben a versenyzők a vízen gyűrték egymást. 

A megyei klubok közül a legjobban a Szekszárdi Kajak-Kenu SE és az Atomerőmű SE fiataljai szerepeltek, egyformán öt érmet szereztek, s a medálok színe is teljesen megegyezett, azaz egy arany, két ezüst és két bronz jutott mindegyiknek. A szekszárdiaknál Jámbor Lotti, a paksiaknál Galó Árpád és Kovács Roland szállította a medálok közül a legfényesebbet. A földváriak egy bronzzal zártak, a tolnai indulók nyakába viszont ezúttal nem került érem. 

A hetvennégy klub közül magasan kiemelkedett a Szegedi Vízisport Egyesület – a csongrádiak harmincegy medált vihettek haza, ebből tíz volt arany, tizennégy ezüst és hét bronz. Az összesített éremtáblán a második hely a Győri Vízisport Egyesületnek jutott, a kisalföldiek öt aranyat, négy ezüstöt és kilenc bronzot gyűjtöttek, míg a harmadik legjobb klubnak az Újpesti Torna Egylet bizonyult, a fővárosiak öt arannyal, négy ezüsttel és három bronzzal utazhattak haza Domboriból. 

A szekszárdiak és a paksiak a huszadik helyen osztoztak. A döntőn hat régió legjobbjai csatáztak az érmekért, korábban a Csay Renátáról, Wichmann Tamásról, Gyulai Zsoltról, Kammerer Zoltánról, Kökény Rolandról és Vajda Attiláról elnevezett akadémiák felügyelték a régiós döntőket, ahol a mostani szereplést harcolhatták ki a klubok. 

A Tolna megyei egyesületek eredményei a magyar kupa döntőjén, fadd-domboriban. 

Szekszárdi Kajak-Kenu SE, aranyérmes: Jámbor Lotti (K-1, U13, 2000 m). Ezüstérmesek: Acélos Hanna Glória (K-1, U14, 500 m), Görbe Dávid (MK-1, U12, 2000 m). Bronzérmesek: Sáfrány Botond, Mészáros Bere (MK-4, U10, 2000 m), Kercsmár Anna Lujza, Rohn Panka, Takács Hanga Róza (MK-4, U10-U11, 2000 m). 

Atomerőmű SE, aranyérmes: Galó Árpád, Kovács Roland (PC2, U12, 2000 m). Ezüst­érmesek: Pálfalvi Viktor (C-1, U15, 1000 m), Babarik Levente György, Rózsa Bence, Kirschner Dávid (PC-4, U12, 2000 m). Bronzérmesek: Vajna Lóránt (C-4, U13-U14, 500 m), Babarik Hanna (MK-1, U10, 2000 m)

Dunaföldvári Kajak-Kenu Egyesület, bronzérmes: Ihász Bálint (C-4, U13-U14, 500 m). 

Következik. 
Két hét múlva ismét Fadd-Domboriban randevúznak a legjobb hazai kajakosok és kenusok, a Magyar Kupa döntője után július 9-én a Vidékbajnokság küzdelmeit rendezik meg a kedvelt üdülőfaluban. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!