Helyi sport

2022.08.04. 07:29

Juhász István verhetetlen volt Szegeden

Juhász Istvánról szólt a szegedi utánpótlás vb-válogató, az Atomerőmű SE kenusa három számban hozott el aranyérmet, ezzel ott lesz az augusztus végi szegedi világbajnokságon.

B. S.

Juhász István (jobbra) a szegedi Molnár Csanáddal 500 és 1000 méteren is rajthoz áll a világbajnokságon

Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Az előző hét második felében a Maty-éren rendezték a serdülő, ifjúsági és U23-as magyar bajnokságot, mely egyben válogatónak is minősül az utóbbi két korosztály világbajnokságára, valamint az Olimpiai Reménységek Versenyére.

Kiválóan lapátolt az Atomerőmű SE ifistája, Juhász István, aki a kenu egyesek 500 méterén, valamint szegedi társával, Molnár Csanáddal 500-on és 1000-en sem talált legyőzőre. Ráadásul nem akárkit, hanem az Európa-bajnok Lugosi Gergely, Uhrin Dávid kettőst verték meg.

Az elvégzett munka alapján bíztunk a jó szereplésben, de tudtuk, hogy egy Eb-győztes párosról van szó, ezért minket is meglepett az eredmény – mondta lapunknak a madocsai fiatal. Az ötszáz döntőjében a nem túl jó rajt után egy jó sebességet sikerült felvennünk, amivel a táv feléhez érve átvettük a vezetést, az utolsó 200-on pedig növelni tudtuk azt – emlékezett vissza a szegedi eseményekre.

Ez után egy napon belül jött az 500 egyes és az 1000 kettes döntője. Mint mondta, előbbi „fájt rendesen”, de tervét megvalósítva újabb aranyérmet szerzett.

Ezren hátszeles pálya fogadott minket – folytatta Juhász István. Sikerült jól elkapnunk a rajtot, majd Csanád kiváló ütemet, ritmust adott, aminek köszönhetően sikerült vezetést szerezni. Lugosi Gergelyék párosa 300 méterrel a cél előtt közeledett, de kétszzzal a vége előtt rátettünk egy lapáttal és elsőként értünk a célba.

Miután mindkét szám első válogatóját a dunavarsányi, budapesti kettős nyerte, 1–1-re álltak a felek, s jöhettek a szétlövések.

A két győzelem után már csak a világbajnokság lebegett a szemünk előtt, azt gondoltuk, ha már előtte egyszer megvertük őket, sikerülhet még egyszer. Fáradtak voltunk, de azért edzünk ennyit, hogy ez elbírjuk – zárta az ASE tehetsége, aki sikerével kiharcolta helyét a hónap végi szegedi világbajnokságra.

Három klub képviselte megyénket a szegedi válogatón
Nyolcvankét klub közel ezer ifjú tehetsége mérettette meg magát Szegeden. Tolna megyét az Atomerőmű SE, a Szekszárdi Kajak-Kenu SE és a Tolnai Kajak-Kenu SE képviselte. A paksiak tizenkét éremmel (4 arany, 3 ezüst, 5 bronz), a szekszárdiak és a tolnaiak egy-egy ezüsttel zárták a világbajnoki és ORV-válogatót.

Tolna megyei Dobogós helyezések. Atomerőmű SE, aranyérmes: Juhász István Dávid (ifjúsági U17-U18, C1 500, C2 500 és 1000 méter). Pálfalvi Viktor (serdülő U15, C1 2000). Ezüstérmes: Pálfalvi Viktor (C1 1000), Vajda Bence Ferenc (U23 K1 5000), Kertész Gréta (ifjúsági K4 500). Bronzérmes: Besenyei Ádám (U23, C1 200, 500 és 5000), Pálfalvi Viktor (C2 500), Vajda Bence Ferenc (K1 500).
Szekszárdi KKSE, ezüstérmes: Havel Botond, Balogh Zétény, Farner Zétény, Mészáros Hunor (serdülő U15-U16, K4 500 méter).
Tolnai KKSE, ezüstérmes: Horváth Zsófia, Horváth Emőke (ifjúsági K2, 5000 méter).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!