Helyi sport

2022.08.13. 18:40

Tizenegy év után nyerhet ismét Kispesten a Paksi FC

Két forduló után rúgott gól és pont nélkül álló Budapest Honvédhoz látogat vasárnap az OTP Bank Liga 3. fordulójában a Paksi FC, amely viszont Waltner Róbert irányítása alatt még veretlen.

Berg Sándor

Balogh Balázs fizikálils meccsre számít

Fotó: Makovics Kornél

A bennmaradást az utolsó fordulóban kiharcoló fővárosiaknál jelentően átalakult a keret, a kölcsönjátékosokat nem számítva tizenkét labdarúgó távozott Kispestről, köztük olyan nevek, mint Baráth Botond, Batik Bence, Nagy Gergő vagy az éppen az atomvárosiakhoz szerződő Bőle Lukács. Az érkező oldal listája éppen ennek a fele.

A nagy jövés-menésnek köszönhetően nem rajtolt jól a skót Thomas Courts irányításával a csapata, otthon a Zalaegerszegtől 1–0-ra, a Fehérvár vendégeként 4–0-ra kapott ki.

„Két vereség után biztos az életükért mennek majd, ezért észnél kell lennünk. Ötvédős rendszerből gyorsan megpróbálják megjátszani a csatárokat, lendületes támadásokat vezetnek. Kemény, fizikális játékra számítok, ami mindig is jellemezte a Honvédot” – fogalmazott a klub oldalán Balogh Balázs, a paksiak középpályása.

A Kispesttel ellentétben az atomvárosiak jól kapták el a rajtot, a Fehérvár legyőzése után (2–0) a Vasas otthonából hoztak el egy pontot (2–2).

Az angyalföldiek elleni találkozó legvégén a Waltner Róbert és Holender Filip között történt incidens miatt az MLSZ Fegyelmi Bizottsága egyik felet sem tiltotta el, a paksiak vezetőedzője így leülhet majd a kispadra.

A PFC húsz alkalomból csak egyszer, 2011 októberében tudott győzni a Honvéd vendégeként kilenc döntetlen és tíz vereség mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!