Gyász

2022.10.03. 17:49

Elhunyt Váczi Ernő, a fogathajtás egykori szövetségi kapitánya

Életének 84. évében elhunyt a kocsolai születésű Váczi Ernő, a Magyar Lovas Szövetség fogathajtás egykori szövetségi kapitánya.

TEOL

Elhunyt Váczi Ernő, a fogathajtás egykori szövetségi kapitánya (Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága)

Az agrármérnök, lótenyésztő, lovas, sportvezető tartalmas életét végig kísérték a lovak, versenyzőként, tenyésztőként, szakmai vezetőként, hivatali irányítóként és szakíróként is tevékenykedett, írja a Magyar Lovassport Szövetség oldala. 

Tolna megyéből indult, az általános iskolát Kocsolán végezte, az első nagyobb távollétet a falutól a kollégiumi élet jelentette Szekszárd-Palánkon. Az első lovas emlékek még 3-4 éves korába gyökereztek, később a tolnatamási tájfajta volt az a lótípus, amiket gyerekként rajongásig szeretett.

Országos és nemzetközi ismertségét a fogathajtásban vállalt szerepe tovább emelte. A szakág elnökeként (1990-1993) és szövetségi kapitányaként (1983-1992) tizenegy évig irányította a szakágat, ez alatt fogathajtóink 14 világbajnoki érmet, köztük 4 aranyat nyertek. Véleményformáló szakíróként is ismerhettük: több száz cikk és számos szakkönyv szerzője.

Címkék#gyász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!