I. Utánpótlás Rövidpályás Országos Bajnokság

2022.12.15. 09:30

Ezüst- és bronzérmet is akasztottak a tolnai tehetség nyakába Szegeden

Két érmet és egy negyedik helyet szerzett a szegedi I. Utánpótlás Rövidpályás Országos Bajnokságon Horváth Levente, a Szekszárdi Sportközpont tehetsége.

TEOL

Horváth Levente (balra) ismét bizonyíthat az országos bajnokságon

Forrás: Szekszárdi Sportközpont

Első ízben rendeztek kifejezetten az utánpótlás számára rövidpályás országos bajnokságot, melyen a Szekszárdi Sportközpontot Horváth Levente képviselte a szegedi Tiszavirág Sportuszodában. A 2004-2005-ös születésű fiúk 100 méteres mellúszás előfutamában a tolnai sportoló 1:02,06-os eredménnyel negyedik helyen jutott a döntőbe, ahol hét tizedet faragva idején másodikként csapott célba. Az 1:01,36 perces idő egyben új egyesületi felnőtt csúcsot is jelentett.

Paszler József tanítványa a mellúszó számok 200 és 50 méteres távján is rajtkőre állt. A rövidebb hosszon holtversenyben a második legjobb idővel kvalifikálta magát a döntőbe (28,66 másodperc), ahol a győzelemhez az idei legjobbja elég lett volna. Ettől viszont jócskán elmaradva végül 28,62-vel bronzéremmel gyarapította éremkollekcióját. A hosszabbik távon hatodikként jutott döntőbe, ahol több mint három másodpercet javított, de legjobbjától így is elmaradva, a dobogóról 24 századdal lemaradva negyedikként zárt.

A Szekszárdi Sportközpont 18 éves tehetsége novemberben a felnőtt rövidpályás ob-n szerepelt, ahol 50 méteren és 100-on hatodik, 200-on negyedik helyen zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!