Sérülésjelentés

2022.12.07. 20:00

Tízből hárman felépültek és már a csapattal edzenek a Fehérvári úton

A Paksi FC sérültjei közül néhányan már a csapattal együtt kezdték meg az edzéseket november végén, míg páran az ünnepek után csatlakozhatnak a társakhoz.

T. N.

Három edzőmeccset játszanak Belekben a paksiak (zöldben Windecker József)

Fotó: Mártonfai Dénes

Habár az OTP Bank Liga őszi szezonjának végére jó formába lendült az atomvárosi klub, az utolsó fordulóban 3–1-ra győzték le az Újpest FC-t, mégis elmondható, hogy jókor jött a szünet a csapat számára. Waltner Róbert tíz (!) játékosára, köztük több alapemberére nem számíthatott az utolsó fordulókban. Két és fél hét pihenő után november 30-án folytatódtak a tréningek a Fehérvári úton, a maródiak listájáról Osváth Attila, Szélpál Norbert és Windecker József neve került le.

„Összességében eddig minden pozitívan alakul. Az említett három játékos már a csapattal készül és erőnlétileg sincs különösebb lemaradásuk, mindent a kerettel csinálnak, keményen dolgoznak – fogalmazott Ferenczi István. – Haraszti és Lorentz még különmunkát végez, előreláthatóan Zsolt már a jövő héten beszállhat a teljes értékű edzésmunkába, Mártonnál szeretnénk ezt a jövő év elejére elérni. Debreceni és Gyurkits sérülése kicsit tovább húzódott az előzetesen vártnál, Zalán a hetekben szép fokozatosan visszatérhet, míg Gergőnek várhatóan a két ünnep között kell azt a melót megcsinálnia, amit a többieknek most” – nyilatkozott a paksiak erőnléti edzője.

A paksi klub honlapján hozzáteszi, Vas Gábor és Tamás Olivér az utolsó N BIII-as mérkőzésen újra megsérült, így velük még nem számolhatnak az NB I-es edzéseken, akárcsak Lenzsér Bencére és Nagy Richárdra, akik komoly sérülésük rehabilitációját végzik még. A korább utánpótlás-válogatott belső védő jobb, a középpályás bal térdének szalagjai szakadtak.

Az atomvárosiak karácsonyig nem állnak le az edzésekkel, ebben az időszakban a fizikális és a technikás részek dominálnak a tréningeken, január első napjaitól pedig jöhet a taktikai elemek begyakorlása. Az OTP Bank Liga tavaszi szezonja január utolsó hétvégéjén rajtol el, a paksiak a hatodik helyről várják a folytatást.

 

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!