Női futsal válogatott

2023.02.15. 15:04

„Bizakodó vagyok, hogy a szűkített keretben is ott leszek”

Hosszú idő után kapott ismét meghívót a válogatottba Krascsenics Petra, az élvonalbeli futsalbajnokságban szereplő 2F-BAU Tolna-Mözs játékosa, aki bízik abban, hogy ott lehet a nemzeti csapattal a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Berg Sándor

Krascsenics Petra közel négy év után ölthette magára ismét a címeres mezt

Forrás: MLSZ

Fotó: Illyés Tibor

A napokban tartotta főpróbáit a március 17-19-i debreceni Európa-bajnokságra a magyar válogatott. A februári összetartásra hét Tolna vármegyei kötődésű játékost hívott be Frank Tamás szövetségi kapitány, köztük Krascsenics Petrát, a 2F-BAU Tolna-Mözs támadóját.

„Mindig jó érzés meghívót kapni a válogatottba, főleg így, hogy hazai rendezésű Európa-bajnokságra készül a csapat – nyilatkozta lapunknak Krascsenics Petra, aki közel négy esztendő után ölthette magára ismét a címeres mezt. – A futsal fél év után lett ismét része az életemnek, ebből adódóan sok szempontból nehéz volt átállni a nagypályás labdarúgásból, ráadásul nemzetközi szinten most találtam szembe magam újra ilyen jellegű csapattal. Mégis azt gondolom, hogy sikerült gyorsan alkalmazkodnom és felvennem a ritmust, úgyhogy bizakodó vagyok, hogy a szűkített keretben is ott leszek és pályára léphetek majd a közelgő Európa-bajnokságon.”

A nemzeti csapat, melyben Krascsenics Petra mellett csapattársa, Szalkai Kitti, valamint a tolnai kötődésű Fábián Rebeka, Folk Zsuzsanna és Varga Adél is pályára lépett, múlt héten Szlovénia ellen tartotta főpróbáit. A mieink előbb 2–0-ra nyertek Zalaegerszegen, másnap a határ túloldalán 2–2-es döntetlent értek el szomszédaink ellen.

„Az első mérkőzésen helyenként jó és biztató játékkal abszolút megérdemelten nyertünk, a másodikon már fáradtabban mozgott a csapat, tompábbak voltunk és így a hibák száma is megnőtt. Az ilyen találkozókon az eredmény másodlagos, de mégis jó, hogy nem kaptunk ki, ám ennél is fontosabb, hogy gyakorolni tudtuk azokat az elemeket, amiket az edzőnk szeretett volna látni tőlünk. Úgyhogy hasznos négy napon vagyunk túl, de tisztában vagyunk azzal, hogy van még hova fejlődni” – tette hozzá a tolna-mözsiek 24 éves játékosa.

A válogatott jövő héten ismét Telkiben tölt el néhány napot, majd márciusban újra edzőtáborba vonul a csapat. 

Az idei Európa-bajnoki Final Fourba ugyanaz a négy válogatott jutott be, amelyek tavaly is ott voltak a portugáliai kontinenstorna négyes döntőjében. Frank Tamás együttese március 17-én a debreceni Főnix Arénában a bronzérmes Ukrajna ellen lép pályára az elődöntőben, két nappal később a címvédő Spanyolország vagy a döntős Portugália vár rá a helyosztón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!