NB III-as foci

2023.02.19. 14:23

Hazai siker született az év első vármegyei rangadóján

Egyetlen gól döntött a Paksi FC második számú csapata javára az újonc Majosi SE ellen az NB III Közép csoport 22. fordulójának vármegyei derbijén.

Berg Sándor

Horváth Kevin (zöldben) szerezte a rangadó egyetlen találatát

Fotó: Molnár Gyula

Bognár Dávid, Budai Imre és Lengyel-Lakatos Lóránt is visszatért Paksra, igaz, az utánpótlás-éveiket ott töltő labdarúgók (utóbbi még mindig csak 18 éves) ezúttal ellenfélként érkeztek a Fehérvári útra. A tavaszi nyitófordulóban súlyos vereséget szenvedő Majosnak a magabiztos győzelemmel nyitó, de időközben Böde Dánielt elveszítő atomvárosiak ellen kellett felvennie a versenyt.

Kardon Ernő csapatán látszott, hogy felkészült a hazaiak játékából, a Paks nehezen találta a völgységiek zárt védekezésének az ellenszerét. Az első félidő komolyabb helyzet nélkül zajlott le, leszámítva az atomvárosiak vezető találatát, egy védők mögé kerülés után Szécsi Patrik beadását Horváth Kevin váltotta gólra. A második játékrész első szakaszában az ötösön belül három nagy ziccerre is volt a vendéglátónak, amivel lezárhatta volna a találkozót. Az utolsó húsz percre kapkodóvá vált Kindl István csapatának játéka és visszább is húzódott, de így sem forgott veszélyben a győzelme.

„Örülök az egy nullás sikernek, fiatal játékosaim profin lehozták a kellemetlen stílusban játszó ellenféllel szembeni mérkőzést. Ha berúgtuk volna a helyzeteinket, simább is lehetett volna a vége, de jár a dicséret a csapatom felé” – fogalmazott lapunknak Kindl István.

NB III, Közép csoport, 22. forduló
Paksi FC II–Majosi SE 1–0 (1–0)
Paks, v.: Horváth P. (Harsányi, Volentics)
Paks II: Simon B. – Kovács N., Pupp, Lorentz (Tamás O., a szünetben), Szécsi – Görög, Gyurkits, Nagy M. – Pesti Z. (Tóth K., 76.), Ribár (Ulbert, 62., Gregor, 81.), Horváth K. Edző: Kindl István
Majos: Vukman – Széles (Lakatos-Lengyel, a szünetben), Pál A., Pólics (Keczeli, 60.), Nagy N. – Budai I., Bognár D. – Lőrinc D. (Lizák P., 60.), Hock (Rituper, 60.), Petrovics – Pál M. Edző: Kardos Ernő
Gólszerző: Horváth K. (34.)

Jövő héten vasárnap a paksiak a Kecskemét második csapatához látogatnak (11 óra), míg a majosiak az MTK Budapest tartalékcsapatát fogadják 14 órától.

A harmadik NB III-as csapat, a Szekszárdi UFC mérkőzésének beszámolójáért KATTINTSON IDE!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!