NB I-es női kosárlabda

2023.02.13. 17:30

Ruthy Hebard távozik a KSC Szekszárdtól

Az amerikai center a válogatott szünetet követően nem tér vissza az Egyesült Államokból.

TEOL

Ruthy Hebard a szekszárdiak egyik legeredményesebb játékosa volt az idényben

Fotó: Mártonfai Dénes

„Ezúton tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy Ruthy Hebarddal személyes okokból felbontottuk a szerződését és már nem tér vissza a csapathoz az Egyesült Államokból. A távozás okairól bővebben a játékos és az ügynöke kérésére a napokban számolunk be” – áll a szekszárdi klub közleményében. 

A 25 éves amerikai center tavaly szeptemberben párjával és macskájukkal érkezett Szekszárdra, s kevés olyan játékos közé tartozott, aki valamennyi tétmérkőzésen pályára lépett. A bajnokságban 18 találkozón (ebből 14-en kezdőként) 13,4 pontot és 7,1 lepattanót átlagolt, a teljesítményindexe (VAL) alapján a legjobb KSC-s, összesítésben a mezőny 12. legjobb játékosa volt a maga 19,5-es átlagával. Az Euroligában 12 alapszakasz-mérkőzésen 12,7 pontot és 8,7 lepattanót hozott össze meccsenként.

Nem Hebard az első távozó Szekszárdról, a napokban a másik tengerentúli játékossal, Victoria Viviansszel bontott szerződést a klub.

Az élvonalbeli bajnokság alapszakaszából még négy forduló van vissza, a szekszárdiak 13 győzelemmel és 5 vereséggel jelenleg az ötödik helyen állnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!