Női futsal

2023.02.16. 07:30

Soroksáron kerülhet ki a hullámvölgyből és juthat be a Magyar Kupa négyes döntőjébe a Tolna

A négy közé jutás a 2F-BAU Tolna-Mözs célja a Magyar Kupában, ehhez viszont ma idegenben kell túljutnia a Csepel FC USE együttesén.

Berg Sándor

A tolna-mözsiek (kék-fehérben Bajcsy Krisztina) Csepelen át juthatnak ismét a négy közé

Fotó: Mártonfai Dénes

Nincsen jó formában Reveland Zoltán együttese, mely a legutóbbi négy bajnokijából egyet sem tudott megnyerni, a Csepel (1–2) és az Újpest (0–1) ellenit elveszítette, az előző kiírás döntősével, a Budaörssel (2–2) és a címvédő DEAC-cal (0–0) pedig döntetlent játszott. Vagyis a rangadókon nem kaptak ki a tolna-mözsiek, a „kötelezőket” viszont elveszítették.

 „Teljesen normális egy csapat életében a hullámvölgy, csak nem néz ki jól, hogy éppen a papíron nálunk gyengébb együttesek ellen botlunk – fogalmazott lapunknak Krascsenics Petra, a tolna-mözsiek válogatott játékosa. – Egyéni szinten van a formahanyatlás, itt magamra is gondolok, mert a szezon elején jöttek a gólok tőlem is, az utolsó öt mérkőzésen viszont nem tudtam betalálni.”

A helyes, győzelmekkel kikövezett útra Soroksáron térhet vissza a csapat, ahol a Csepel FC USE elleni nagyarányú siker nemcsak négyes döntőt érne a Magyar Kupában, de a lelkeknek is jót tenne. A januári „odavágón” Nagy Noémi találatával 1–0-s előnyt harcoltak ki a tolna-mözsiek.

„Veszélyes eredmény ez, főleg abban a helyzetben, amiben vagyunk. Minél előbb ki akarunk jönni belőle, amire jó alkalom lehet, ha bejutunk a Final Fourba. Függetlenül attól, hogy bajnokin idegenben 2–1-re kikaptunk tőlük, a kupában pedig szűken tudtunk nyerni ellenük, mi vagyunk a jobb csapat. Remélem, ezt meg tudjuk mutatni – fogalmazott Krascsenics Petra, aki a mai siker titkát is elárulta. – A játékstílusuk nem fekszik nekünk, mert inkább az ellenfél játékának a rombolását helyezik előtérbe, mintsem a támadójátékot. Dominálva, sok mozgással lehet megnyerni a mérkőzést.”

A soroksári mérkőzésen biztos nem lép pályára Kiss Gréta, aki a párharc első felvonásában kapott piros lapos eltiltását tölti majd le.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó
Csepel FC USE–2F-BAU Tolna-Mözs
Soroksári Sportcsarnok, csütörtök, 20.45 óra. Vezeti: Czene-Joó Ádám (Török Zsolt, Dobó Gábor)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!