Magyar labdarúgó-válogatott

2023.03.14. 13:29

Varga Barnabás is meghívót kapott Marco Rossitól

Az OTP Bank Liga góllövőlistáját vezető Varga Barnabás is helyet kapott a magyar labdarúgó-válogatott keretében. A Paksi FC csatára Észtország vagy Bulgária ellen mutatkozhat be a nemzeti csapatban.

Berg Sándor

Varga Barnabás pazar formája válogatott meghívót ért

Fotó: Molnár Gyula

Marco Rossi 25 fős keretet hirdetett a férfi A-válogatott idei első két mérkőzésére, az Észtország elleni felkészülési mérkőzésre és a Bulgária elleni Európa-bajnoki selejtezőre, írja az mlsz.hu. Négyen most először kaptak meghívót a szövetségi kapitánytól, köztük a paksiak támadója, Varga Barnabás is.

A 28 esztendős csatár idén robbant be igazán a köztudatba, miután az élvonalból kiesett Gyirmóttól nyáron Paksra igazolt. A szezonban 25 tétmérkőzésen húsz alkalommal volt eredményes, ebből 22 bajnokin 17-szer. Augusztusban a Budapest Honvéd ellen pályafutása első mesterhármasát szerezte az NB I-ben, de Bognár György visszatérésével sem lassított a tempón. A legutóbbi négy találkozón (három bajnoki, egy kupameccs) hatszor volt eredményes, legutóbb a Fehérvárt az ő duplájával verték 2–1-re.

Varga Barnabás a nyolcadik felnőtt válogatottja lehet a Paksi FC-nek, ha Marco Rossi a következő találkozóink alkalmával a pályán is bizalmat szavaz számára, hívta fel a figyelmet rá a klub holnapja. Éger László ugyan Debrecenből, Böde Dániel pedig a Ferencvárosból lett válogatott, de mindketten paksi nevelésű labdarúgók. Őket Heffler Tibor, Fiola Attila, Szabó János, Hahn János és legutóbb Ádám Martin követte.

Nemcsak Varga lesz az egyedüli vármegyei kötődésű labdarúgó a keretben, fent említett Fiola Attila és Ádám Martin mellett a tengelici felmenőkkel rendelkező Szalai Attila is meghívót kapott.

„Számunkra nagyon fontos, hogy a lehető legtöbb játékosunk egészséges legyen és rendszeresen játsszon a klubcsapatában. Sajnos jelenleg ezen a téren nem állunk jól, így négy újonc is lehetőséget kap a mostani keretben – fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – A két mérkőzés kezdőcsapatában lesznek különbségek, de tudjuk, hogy nem igazán van lehetőségünk a kísérletezésre, hiszen az észtek elleni első mérkőzést arra szeretnénk felhasználni, hogy minél jobban felkészüljünk a bolgárok ellen. Négy hónapja játszottunk utoljára, így fontos, hogy a felkészülési mérkőzésen visszaépítsük a szükséges automatizmusokat.”

A válogatott március 20-án találkozik Telkiben, három nappal később 19.30 órakor fogadja a Puskás Arénában Észtországot, 27-én 20.45 órától pedig Eb-selejtező mérkőzésen Bulgáriát.

A válogatott kerete
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Demjén Patrik (Zalaegerszegi TE), Hegyi Krisztián (West Ham United, angol)
Védők: Balogh Botond (Parma, olasz), Botka Endre (Ferencváros), Lang Ádám (Omonia Nicosia, ciprusi), Mocsi Attila (ZTE FC), Orbán Willi (RB Leipzig, német), Szalai Attila (Fenerbahçe FK, török)
Középpályások: Bolla Bendegúz (Grasshoppers, svájci), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC, szlovák), Kerkez Milos (AZ Alkmaar, holland), Kleinheisler László (Panathinaikosz, görög), Nagy Ádám (AC Pisa, olasz), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai, dél-koreai), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union, amerikai), Németh András (Hamburger SV, német), Sallai Roland (SC Freiburg, német), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig, német), Varga Barnabás (Paksi FC)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!