Teol.hu podcast

2023.04.25. 15:30

A KSC kapitánya kerek kosárlabdázó karriert zárt le

Bálint Rékával, az Atomerőmű KSC Szekszárd leköszönő csapatkapitányával beszélgetett Finta Viktor, a TEOL.hu és a Tolnai Népújság főszerkesztője a legújabb podcast adásunkban.

Finta Viktor

Bálint Réka és Finta Viktor (Fotó: M. D.)

Bálint Réka április 22-én, szombaton Miskolcon a DVTK elleni bronzcsata harmadik, mindent eldöntő mérkőzésén lépett utoljára profi kosárlabdázóként pályára. Az ezt megelőző, 19-ei győztes szekszárdi meccs után megható ünnepséggel búcsúztatta a nevelőegyesülete, két másik klubja és a szövetség vezetősége. Tizenhármas mezét az Atomerőmű KSC Szekszárd visszavonultatta, azaz senki sem viselheti ezt a számot a jövőben. 

A kék-fehérek csapatkapitánya 2000-ben kezdett el kosárlabdázni a KSC-ben, amellyel utánpótláskorában ötször lett bajnok, majd a felnőtt csapatban többek között négyszer nyert bajnoki ezüstérmet, egyszer Magyar Kupa aranyat és az Európa Kupában bronzérmet, de három szezonnyi miskolci időszaka alatt a DVTK-val is nyert Magyar Kupát.

Felnőtt profi kosárlabdázói pályafutása során 450 bajnoki-, Magyar Kupa- és nemzetközi kupa mérkőzésen lépett pályára, melyeken összesen 3424 pontot dobott, közte 379 triplát. 

A közeljövőben tanulmányaira koncentrál, második diplomáját sportmenedzseri szakon végzi a Pécsi Tudományegyetemen. Az itt megszerzett tudását pedig szeretné a nevelőegyesülete javára fordítani, vagyis továbbra is a KSC-nél dolgozik majd.

Egy teljes karrierről, érzésekről, fontos döntésekről esik szó bő félórában a TEOL.hu legújabb podcast adásában.

A korábbi beszélgetések pedig ide kattintva találhatóak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!