Segélykiáltás

2023.05.01. 16:54

Halász Gábornak óriási csalódás, hogy semmibe veszik az ökölvívást Szekszárdon

A közösségi oldalon kér segítséget Halász Gábor, hogy fenn tudja tartani az Unio Box Clubot. Mint írja, töredékét sem kapták az eddigi támogatásuknak.

R. G.

Halász Gábor szívesen átadja a helyét, ha más jobban tudja csinálni, mint ő

Fotó: Makovics Kornél

Halász Gábor tavaly akasztotta szögre a bokszkesztyűt. Profi pályafutását 1999-ben Szekszárdon, a szlovák Anton Lascek elleni nemzetközi mérkőzéssel indította, tavaly májusban pedig az 58. profi találkozóján lépett a kötelek közé. Utolsó mérkőzésén Bán Gábor ellen nyert, ami a 40. sikere volt a ringben. Hihetetlen akaratereje, küzdeni tudása és kitartása olyan ellenfelekkel hozta össze, mint a legendás lengyel Krzisztof Wlodarczik, a brit Herbie Hide, vagy a horvát-ausztrál Mark De Mori. Az utóbbi években már elsősorban a családjára és a munkájára koncentrált, mégis olyan ismert bunyósokkal küzdhetett meg, mint a kazah Issa Akberbajev, vagy az orosz Jurij Kasinszki. Tíz éven keresztül szervezte a Harcosok Éjszakája elnevezésű küzdősportgálát a szekszárdi sportcsarnokban, ahol mind a tíz mérkőzését kivétel nélkül megnyerte. A TEOL.hu olvasóinak szavazatai alapján 2022-ben ő lett Tolna vármegye legjobb férfi sportolója. 

Aki ismeri, tudja, hogy nem egy félős srác, most azonban úgy néz ki, hogy sarokba szorították. De nem a ringben, hanem a fehér asztalnál. Tette mindezt a szekszárdi sportbizottság, amely a szokott éves támogatás töredékét ítélte meg az általa vezetett Uni Box Team-nek. Halász Gábor 700 ezer forintot kért, s ehelyett kapott 68 ezret. S ahogy írja, még kritikát is megfogalmaztak a munkájával szemben. 

„Ha én vagyok az elnök, akkor rosszul végzem az egyesület vezetését, keressek új elnököt, és javasolta, hogy menjek, nézzek támogatók után. Elmondtam, szívesen átadom az elnöki pozíciómat annak, aki nálam többet hozzá tud tenni, én nem tudok pénzt, támogatókat szerezni az amatőr club működéséhez...” – áll a Facebookon közzétett bejegyzésében. Egy segélykiáltás ez – a szekszárdi ökölvívásért, a szekszárdi sportolók jövőjéért. 

Halász Gábor hírportálunkat is megkereste, hogy segítsünk neki, hogy minél több emberhez jusson el a hír, hogy mennyire nehéz helyzetbe került a szekszárdi egyesület. Mi segítünk, alább változtatás nélkül közöljük Halász Gábor bejegyzését

Kedves Barátaim, Ismerőseim, segítségeteket kérem!

Több mint 10 éve én vagyok a Szekszárdi Box Clubnak az elnöke, és most nem tudom mihez kezdjek, merre induljak...

Sportegyesületünk támogatásokból tud működni, bevételeink: Önkormányzat Sportbizottsági keretéből, Magyar Ökölvívó Szövetségtől kapott támogatásból és tagdíjakból állnak össze. Az így befolyt pénzből fizetjük a terembért, járunk versenyekre és veszünk sporteszközöket, felszerelést, ami tönkre megy, fizetjük a könyvelőt, Ökölvívó Szöv. tagdíjat, versenyengedélyeket... A fő támogatónk - mint más sok sportegyesületnek - az Önkormányzat Sportbizottsága, eddig sem dúskáltunk, de takarékosan életben maradtunk, tudtunk működni. Minden év tavaszán a sportegyesületek benyújtott pályázatai alapján osztja szét a sportbizottság a rendelkezésre álló keretet, és ez idén is így történt.

Tavalyi támogatási összeg felét sem kaptuk meg, a kapott pénz a sportcsarnokban bérelt terem idei bérleti díját sem fedezi... Megkerestem a Sportbizottság elnök helyettesét - Faragó Zsoltot -, aki kérdéseimre elmondta, csalódott, mert nem lát fejlődést a club életében, és sérelmezte, hogy én ezt számon kérem... Megkerestem a Sportbizottság elnökét - Murvai Árpádot -, aki megígérte, visszahív, mert most nem tud beszélni. Nem hívott vissza azóta sem, de később érdeklődésemre az önkormányzatnál elmondták, adjak be egy kérelmet, pontosan milyen versenyekre hiányzik a forrás. Leírtam, milyen versenyekre mennénk az idén, nagyon takarékosan megválogatva a versenyeket, és 700.000 ft-ot kértem! Pár nap múlva a bizottsági ülésen 68.000 ft-ot kapott a Szakosztályunk! Érdeklődve kerestem az elnök urat, aki pár mondat után megkérdezte, ki a Szekszárdi Box Club elnöke? Most már 3. éve osztják szét - az elnök úr vezetésével - a támogatási pénzeket sportegyesületeknek, mérlegelik az egyesületek munkáját, most kaptunk az általa vezetett bizottságtól támogatási kiegészítést, és Ő azt sem tudja, ki vezeti a Szekszárdi Ökölvívó Szakosztályt! A három év alatt egyszer sem jöttek le a sportcsarnokba megnézni, milyen munka folyik az edzőteremben. Pályázatokban külön kértem, nézzék meg, milyen munka folyik az egyesületünkben: kik és hányan járnak...

Elmondtam, így nem tudunk versenyekre járni, és az ide járó gyerekek egy idő után - ha nincs új kihívás - elvesztik a motivációt...

Ha én vagyok az elnök, akkor rosszul végzem az egyesület vezetését, keressek új elnököt, és javasolta, hogy menjek, nézzek támogatók után. Elmondtam, szívesen átadom az elnöki pozíciómat annak, aki nálam többet hozzá tud tenni, én nem tudok pénzt, támogatókat szerezni az amatőr club működéséhez...EZÚTON IS KÉREM, AKI TUDNA HOZZÁ TENNI TEVÉKENYSÉGÉVEL A BOXCLUB MŰKÖDÉSÉHEZ, JELENTKEZZEN, ÉS SZÍVESEN ÁTADOM A CLUB VEZETÉSÉT!

Bármilyen javaslat, megoldás érdekel! Megosztásokat köszönöm!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!