Teol.hu videó

2023.05.21. 10:00

„Hatalmas kő esett le a szívünkről” – Micskó Márk (videóval)

B. S.

Kágyi Rebeka (6) társaihoz hasonlóan nagyot küzdött, aminek meglett az eredménye

Fotó: Kiss Albert

„Ezzel a győzelmünkkel egy hatalmas kő esett le a szívünkről, hiszen sikerült összejönnie a bennmaradásnak. Egyetlen mai célunk az volt, hogy megnyerjük ezt a találkozót. Nem voltunk könnyű helyzetben, hiszen a Kelen meccs állásától is függöttünk. Mondtam a lányoknak, hogy ne foglalkozzanak a másik pálya eredményével, próbáljuk a saját játékunkat játszani – nyilatkozta a 2–0-ra megnyert mérkőzés után Micskó Márk, aki szerint kollégáival egész évben kemény munkát végeztek, hogy sikerüljön elérni a terveiket. – Amit mi, a szakmai stáb tudtunk, azt mindent beletettünk ebbe az egész idénybe. Egy nagyon fiatal, mondhatni gyerek csapatunk van még mindig. Van egy két rutinosabb játékosunk, de nagyon sokat kellett tanulnunk ebben az idényben.”

A vezetőedző hozzátette, a csapat várhatóan egyben marad, ha pár erősítéssel tudatosan, posztra tudnak igazolni, akkor szerinte a következő szezonban nem lesz olyan problémáik, hogy az utolsó pillanatokban kell bebiztosítaniuk NB I-es tagságukat.

Kágyi Rebeka, a szekszárdiak csapatkapitánya úgy fogalmazott, tavasszal mindent megtettek, hogy kiharcolják a bennmaradást. 

„Százszázalékos kitettük a pályára azt, amit megbeszéltünk a mérkőzés előtt. Mindenki megtett mindent, akármennyire is voltak hibáink, kijavítottuk egymás hibáit. Úgy mentünk fel a pályára, hogy szeretnénk minél előbb előnyhöz jutni. A vezetés összejött, amire meg tudtuk lőni a második gólt, ami számunkra a legfontos, mert így meg tudtunk nyugodni” – fogalmazott a támadó.

Simple Női Liga NB I, 22. forduló
Szekszárdi WFC–DVTK 2–0 (2–0)
Gólszerző: Boros K. (28., öngól), Kovács Zs. (38.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!