Kosárlabda

2023.05.17. 07:19

Magabiztos sikerrel nyitottak Szlovéniában Studer Ágnesék

Az Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatott, keretében a szekszárdi nevelésű Miklós Melindával és Studer Ágnessel, könnyed, 87–64-es sikert aratott az Eb-házigazda Szlovénia vendégeként.

MTI/TEOL

Studer Ágnesék győzelemmel kezdték felkészülési mérkőzéseinek sorát

Fotó: Teknős Miklós

A mérkőzés elején a csapatok 8–8-ig együtt haladtak, ezt követően azonban a magyar válogatott játéka érvényesült. Kiss Virágék védekezésben és támadásban is határozottak voltak, folyamatosan léptek el riválisuktól és gyorsan tíz pont fölé tornázták a különbséget, majd az első szünetig tízet megőriztek előnyükből. A második negyed elején a szlovénok tartották a lépést a magyarokkal, a szakasz második felében azonban Székely Norbert csapatának védekezése ismét szorosabbá vált, alig engedett pontot a házigazdának és a félidőre közel húszpontos előnyt dolgozott ki (28–47).

A nagyszünet után kissé ráijesztett a szlovén csapat a magyarra, ugyanis villámgyorsan megfelezte a különbséget, de a magyar kapitány időkérése után rendezte sorait a válogatott és a negyed végéig ismét megnyugtatóvá tette vezetését (50–67). Az utolsó tíz percben már nem maradt izgulnivaló, a magyar csapat nagyon magabiztosan kosárlabdázott és könnyed győzelmet aratott.

A találkozón az Atomerőmű KSC Szekszárd egy jelenlegi és (már) öt korábbi játékosa lépett pályára. A szlovéneknél Teja Oblak 13, Zala Friskovec 12, Eva Lisec 9 pontot jegyzett, míg a magyar válogatottban Kiss Virág 17, Miklós Melinda 4, az klubtól egy évtized után az mostani idény végén távozó Studer Ágnes 3 pontig jutott. Az előző idényben szintén a szekszárdiakat erősítő Goree Cyesha később csatlakozik a válogatotthoz.

Felkészülési mérkőzés
Szlovénia–Magyarország 64–87 (18–28, 10–19, 22–20, 14–20)
Szlovénia: Oblak 13, Friskovec 12/6, Kozina Bubnic 3, Sivka 6, Lisec 9/3. Csere: Jakovina 6/6, Rupnik 3/3, Debeljak 5/3, Ceh, Srot 4, Kramzar 3. Szövetségi kapitány: George Dikeoulakos
Magyarország: Studer 3, Lelik 6, Dombai 10/6, Török 14/12, Határ 2. Csere: Miklós M. 4, Kiss V. 17, Kányási 8/6, Varga Zs. 2, Horváth B. 10/9, Mérész 2, Ruff-Nagy 9/6. Szövetségi kapitány: Székely Norbert

Ami a magyar nemzeti csapat további programját illeti, a ma 18 órakor ismét megmérkőzik a szlovénokkal, majd jövő héten Székesfehérváron csap össze kétszer a portugálokkal, végül az Eb előtt még Sopronban találkozik szintén kétszer a spanyolokkal.

A szlovén, izraeli közös rendezésű kontinensbajnokság csoportkörében június 15-én Szlovákia, 16-án Törökország, 18-án a címvédő Szerbia lesz Székely Norbert együttesének ellenfele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!