Hosszabbított

2023.06.29. 07:27

Boros Júlia további két évig marad a KSC Szekszárdnál

A tavaly nyáron szerződtetett 20 éves korosztályos válogatott hátvéd hosszabbított az Atomerőmű KSC Szekszárddal.

Teol.hu

Boros Júliát fűti a bizonyítási vágy

Fotó: Makovics Kornél

A fiatal és tehetséges Boros Júlia egy éve az ELTE BEAC Újbudától érkezett Szekszárdra. A kék-fehéreknél az első félévben 7 pontot, 1,7 lepattanót és 1,4 gólpasszt átlagolt a bajnokságban, míg az Euroligában 3,7 pont és 1,4 lepattanó fűződött meccsenként a nevéhez. A tavaszi szezonban azonban gerincsérve miatt mindössze egy mérkőzés jutott a korosztályos válogatott hátvédnek, így azt érzi, maradt még benne bizonyítási vágy.

„A sérülésem miatt sajnos maradt még bennem, ezt mindenképpen szeretném megmutatni, és minél több győzelmet szerezni a magyar bajnokságban és az Európa-kupában is – fogalmazott Boros Júlia a klub honlapján közzétett interjúban, amelyben a következő szezonról is elmondta várakozásait. – Nagy változások lesznek a csapatban, a keretben, de bízom benne, hogy gyorsan összekovácsolódunk majd. Remélem, még jobban meg tudom magam mutatni, és többet tudok segíteni a csapatnak, mint az első idényemben!”

A szekszárdiaktól tíz év után távozik, a török Mersinnél folytatja pályafutását a szlovéniai női kosárlabda Európa-bajnokságon negyedik helyen végzett magyar nemzeti csapat első számú irányítója, Studer Ágnes, míg három szezont követően a Győrhöz távozott a szintén magyar válogatott Goree Cyesha. Marad viszont a kék-fehéreknél a szlovák Nikola Dudásová, visszatér a korábbi csapatkapitány, Theodoreán Alexandra, és érkezett a Csatától az ugyancsak Eb-résztvevő Horváth Bernadett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!