Kölcsön után vissza

2023.06.28. 08:19

Egy meccs jutott neki a török élvonalban, most visszatért a Pakshoz

A balul elsült féléves kölcsönjáték után bizonyítási vággyal tért vissza a Paksi FC-hez és kezdte meg a csapattal a felkészülést Szabó Bálint.

TEOL

Szabó Bálint fél év után visszatért Paksra

Fotó: Szabó Miklós

Nagy lehetőség adódott februárban a székesfehérvári születésű 22 éves támadó középpálya előtt, amikor a török élvonalban szereplő Antalyaspor szezon végéig, vételi opcióval kölcsön vette őt a Paksi FC-től. A Bajnokok Ligája-döntős Nuri Sahin vezette klub és a játékos sem élt az előtte adódó a lehetőséggel, így a korábbi U-válogatott fél év után visszatért az atomvárosiakhoz.

„Sajnos az elmúlt hónapokban nem úgy sikerültek a dolgaim, ahogy azt előre elterveztem és szerettem volna, viszont annál nagyobb bizonyítási vággyal tértem haza. Pakson szeretném ott folytatni, ahol abbahagytam, sőt, még jobb teljesítménnyel segíteni a csapatot, hogy kiváló szezont futhassunk” – fogalmazott a klub honlapján Szabó Bálint, aki alapembere volt Bognár Györgynek, ősszel pedig 17 bajnokin két gólt és két gólpasszt jegyzett még Waltner Róbert irányítása alatt.

Érdekesség, hogy bár a törököknél mindössze egy meccsen lépett pályára, s akkor is csak 35 perc erejéig, a mértékadó Transfermarkt 75 ezer euróval emelt a játékos értékén, akit így jelenleg 325 ezer euróra taksál a mértékadó német oldal.

Ami a paksiak támadósorát illeti, távozó oldalon Varga Barnabás (a Transfermarkt szerint 800 ezer euróért szerződtette a Ferencváros) és Sajbán Máté (Zalaegerszeg) neve áll, míg az érkezőén Szabó mellett Beke Péter szerepel.

Bognár György együttese június 19-én kezdte a felkészülést, a hétvégi Fadd elleni gálamérkőzés után szombaton a Vasas ellen lejátssza első felkészülési mérkőzését. A július utolsó hétvégjén kezdődő bajnoki nyitányon az újonc MTK Budapest vendégei lesznek a zöld-fehérek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!