Felkészülési mérkőzés

2023.07.08. 13:15

A Magyar Kupa-döntős Budafoktól is kikapott a Paks – Galériával

Harmadik felkészülési mérkőzésén második vereségét szenvedte el az élvonalbeli focibajnokságra készülő Paksi FC, miután hazai pályán 3–1-re alulmaradt a Budafokkal szemben.

Berg Sándor

Szabó Bálint csatázik budafoki ellenfelével

Fotó: Molnár Gyula

Bognár György együttese a kölcsönben Siófokra távozó Nagy Richárd és a következő szezont Budaörsön töltő Borsos Vilmos nélkül fogadta az NB II-es budafokiakat. A találkozó 7. percében a csapatkapitány Kovács Dániel találatával vezetéshez jutott az idei kupadöntős fővárosi alakulat, de nem sokkal később a pár napja a siófokiak kapujába is betaláló Kovács Krisztián révén egyenlítettek az atomvárosiak. A találkozó hajrája a másodosztályú csapaté volt, mely két gólt is jegyzett, így a Vasas után második edzőmeccsüket veszítették el a paksiak.

A zöld-fehérek július 12-én (szerda) az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégei lesznek, majd a szlovéniai Zrecébe utaznak edzőtáborba, ahol már a finomhangolás lesz terítéken a július 28-i, MTK Budapest elleni bajnoki nyitány előtt.

Felkészülési mérkőzés
Paksi FC–Budafoki MTE 1–3 (1–1)
Paks, 70 néző.
Paks: Simon B. (Kovács F., 61.), Kinyik, Temesvári, Hegedűs J. (Horváth K., a szünetben), Debreceni Á. – Kovács K. (Kocsis G., a szünetben), Szabó B., Vas, Mezei (Osváth, a szünetben) – Hahn (Skribek, a szünetben), Böde (Beke, a szünetben). Edző: Bognár György
Budafok: Gundel-Takács – Bíró, Lorentz, Fótyik, Kalmár, Oláh, Csonka, Németh, Merényi, Kovács D., Horváth O. Cserék: Horváth A., Fekete, Horgasi, Pintér, Vasvári, Fiáth, Nándori, Sós, Orosz, Szerető, Elek. Edző: Erős Gábor
Gólszerző: Kovács K. (13.), illetve Kovács D. (7.), Vasvári (80.), Pintér (83.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!