Kosárlabda

2023.08.25. 18:45

A Szigetszentmiklós ellen mutatja meg magát az újjálakult KSC Szekszárd

Első nyári felkészülési mérkőzését vívja az Atomerőmű KSC Szekszárd NB I-es női csapata.

Teol.hu

20230325 Szekszárd. KSC-GYŐR NB I-es női kosárlabda. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Djokics Zseljko gárdája szombaton 14 órától a szekszárdi városi sportcsarnokban lép pályára a szintén NB I-es BKG Prima Szigetszentmiklós ellen. A találkozóra várják a szurkolókat, a belépés ingyenes. A BKG Primával tavaly is összecsaptak Miklós Melindáék, akik 68–55-re nyertek. A bajnokságan pedig 98–52-es és 92–65-ös szekszárdi siker született.  

A kék-fehérek augusztus 14-én kezdték meg a felkészülést a 2023/2024-es bajnoki szezonra, s a héten teljes lett a keretük, miután az amerikai Jacinta Monroe, a szerb Alekszandra Sztanacsev és a régi motorosnak számító Krnjics Szárá is befutott Szekszárdra. Ők jó eséllyel még nem lépnek pályára a szombati találkozón, de a tizenhármas keret többi tagja, azaz Theodoreán Alexandra, Miklós Melinda, Holcz Rebeka, Horváth Bernadett, Mányoky Réka, Boros Júlia, Szücs Gréta, Árvai Júlia, Ana Vojtulek és Nikola Dudasová megmutathatja magát. 

A KSC egy héttel később, szeptember 2-án az NKA Universitas PEAC otthonában vív edzőmeccset, majd pedig elutazik a horvátországi Porecbe, ahol előbb a szlovén bajnoki bronzérmes Akson Ilirija ellen játszanak, aztán pedig kétszer is összecsapnak az orosz Jenyiszejjel – utóbbival rendszeresen szoktak találkozni a szekszárdiak a felkészülési időszakban. 

A szeptember 30-i bajnoki rajton a Szigetszentmiklós vendégei lesznek a kék-fehérek, az Európa-kupa csoportkörének első fordulójában pedig a cseh Levhartice Chomutovot fogadják október 11-én.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!