NB III-as foci

2023.08.31. 12:00

Az utolsó pillanatokban csúszott ki a győzelem a szekszárdiak kezéből

Megszerezte idénybeli eső pontját az NB III-as Szekszárdi UFC, de könnyedén akár három is lehetett volna belőle.

Teol.hu

Turi Zsolt csapata végre elmozdult a holtpontról

Fotó: Makovics Kornél

Egészen a 88. percig úgy tűnt, hogy három ponttal utazik haza Dunaújvárosból a Szekszárdi UFC NB III-as futballcsapata, de a hazaiak egy tizenegyesből szerzett góllal kiegyenlítettek, így végül mindkét gárdának egy pont jutott. A szekszárdiaknak a 2023/2024-es idényben ez volt az első pontjuk. 

„Nagyon nagy energiákat mozgósított a csapat azért, hogy elhozzuk a három pontot – összegzett Turi Zsolt. – Már a kezünkben volt a győzelem, amit az utolsó pillanatokban elvesztettünk. Sajnos tovább tart a pechszériánk. Ha nem tudunk az egy gólunkra rárúgni még egyet, akkor jelen pillanatban nem tudjuk győztesen elhagyni a pályát. Egyszerűen olyan gödörben van a csapat, amiből nem egyszerű kilábalni. A játékvezető egy könnyen megadott büntetővel ajándékozta meg az ellenfél csapatát, ezt leszámítva nagyon jól vezette a találkozót. A mezőnyben ezeket a szabálytalanságokat tovább engedte, a tizenhatoson belül azonban a végén befújta”

„Nem játszottunk rosszul, így is megvoltak a lehetőségeink, hogy növeljük az előnyt. Az ellenfelünket nem nagyon hagytuk futballozni. Ők próbálták felrugdosni a labdákat, míg mi kombinatívan próbáltunk támadásokat építeni. Mivel átrúgták az egész pályát, így csak a védőzónában tudtunk labdát szerezni és leghátulról tudtunk csak támadásokat építeni. Még vesztett állásnál is masszívan visszazártak, tizenegy emberrel védekeztek” – nyilatkozta a szekszárdiak szakvezetője a találkozót követően. 

A hétközi fordulóban az FC Dunaföldvár 4–1-es győzelmet aratott Érden, a Bonyhád-Majos 1–1-re végzett az MTK Budapest második csapatának vendégeként, míg a Paksi FC II nagy meglepetésre kiütéses, 6–1-es vereséget szenvedett Mohácson. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!