NB III-as foci

2023.08.30. 19:22

Értékes ponttal távozott a Hungária körútról a Bonyhád-Majos

Második félidei gyors gólváltást követően a Bonyhád-Majos 1–1-es döntetlent játszott az MTK Budapest második csapatnának otthonában az NB III Dél-Nyugati csoport szerdai fordulójában.

Berg Sándor

Pál Achilles (labdával) és a majosiak nem üres kézzel utaztak haza

Fotó: Kiss Albert

A hétvégi kupasiker után három nappal újabb komoly felmérő várt Kardos Ernő együttesére, amellyel sérülés miatt nem tartott a fővárosba Preininger Patrik, Kugli Ákos, Jerkovics Marko, Keresztes Barna és Hübner Szabolcs, Pál Mártont pedig betegség döntötte le a lábáról. 

A találkozó első tíz percében a tavalyi NB II-es bajnokságban alapemberré váló Zuigeber Ákos és 19 éves ghánai Kwadwo Asante dolgoztatta meg Budzsákliát, de a majosiak kapusa bravúrral hárította mindkét próbálkozást. A játékrész hátralévő részében is a kék-fehérek birtokolták többet a labdát, de völgységi védelem jól zárt, lehetőséget sem biztosított ellenfelének. 

A második félidő is fővárosi helyzettel indult, majd Zuigeber büntetőterületen kívüli lövésével megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A válaszra nem kellett sokat várni, Kovács László szabadrúgását pár perccel később Sajnovics Milán fejelte közelről a kapuba. A találkozó harmadik harmadában a majosi hálóőrnek akadt még dolga, de a távoli, megpattanó lövést védte, a vendégek pedig fontos ponttal távozott a fővárosból.

NB III, Dél-Nyugati csoport, 5. forduló
MTK Budapest II–Bonyhád-Majos 1–1 (0–0)
Budapest, v.: Molnár R. (Vilmányi S., Gergely M.)
MTK II: Rácz G. – Anokye, Weisz (Hegedűs T., 61.), Várkonyi, Kocsis G., Asante – Bene, Stumpf, Zuigeber (Herczeg, 73.) – Kenesei N. (Földi G., 73.), Vas M. Vezetőedző: Kanta József
Majos: Budzsáklia – Kovács L., Széles, Pál A., Vető, Kugler (Vukk, 73.) – Nagy N. – Keczeli (Lőrinc D., a szünetben), Mácsik (Rituper, 80.), Simó – Sajnovics. Vezetőedző: Kardos Ernő
Gólszerző: Zuigeber (57.), illetve Sajnovics (61.)

A bonyhád-majosiak vasárnap a címvédő Iváncsát fogadják 16 órakor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!