NB III-as foci

2023.09.03. 18:21

Korábbi csatára szomorította el a Szekszárdi UFC-t

Hazai pályán szenvedett 2–1-es vereséget az újonc Mohácsi TE együttesétől a Szekszárdi UFC, amely hat forduló után is nyeretlen az NB III-as focibajnokság Dél-Nyugati csoportjában.

Berg Sándor

Péter Dávidék (balra) ezúttal is pont nélkül maradtak

Fotó: Mártonfai Dénes

Turi Zsolt csapata négy vereséggel kezdte a szezont (és a Magyar Kupa első fordulójából sem jutott tovább), majd a hétközi fordulóban szerdán Dunaújvárosban megszerezte első pontját a bajnokságban (1–1). Jól játszottak a szomszédvári – és sajnálatos módon alsóházi – derbin a sárga-feketék, így joggal bizakodhattak a szurkolók, hogy kedvenceik kijönnek a gödörből és megindulnak felfelé a tabellán.

Egyszerű helyzetben viszont nem voltak a szekszárdiak, akik azt a Mohácsot fogadták, amely néhány napja a paksi fiataloknak hintettek egy hatost. Azon a mérkőzésen mesterhármast jegyzett az előző idényben még UFC-szerelésben játszó Horog Ádám, a támadó most is ott volt a baranyaiak kezdőjében, ahogy a Szekszárdon korábban szintén megfordult Károly Viktor, a helyi kötődésű Vég Bence és az a Csernik Zsombor, aki Horoghoz hasonlóan tavasszal még a vármegyeszékhely csapatának tagja volt.

A sárga-feketéknél hat találattal házi gólkirályi címet szerző támadó szerezte meg a vezetést a mohácsiaknak az első félidő közepén, amit a vendégek a második játékrész közepén megdupláztak. Az UFC-től a ráadásban jött a szépítő találat a Fehérvárról érkezett 18 éves Tokody Bence részérő, de az egyenlítésre már nem volt ideje a hazaiaknak. Turi Zsolt együttese az utolsó tizenkét bajnokija közül – egy győzelem és egy döntetlen mellett – tizedszer maradt pont nélkül.

NB III, Dél-Nyugati csoport, 6. forduló
Szekszárdi UFC–Mohácsi TE 1888 1–2 (0–1)
Szekszárd, v.: Németh G. (Farkas G., Vargha T.)
Szekszárd: Pomozi – Kiszely, Fekete M., Arena Á., Füredi – Gellér, Budai D., Ágics (Péter A., 61.), Béla D. (Péter D., 77.) –  Paksi (Ádám L., 66.), Csapó (Tokody, a szünetben). Vezetőedző: Turi Zsolt
Mohács: Somogyi – Vég, Aszalós, Károly V., Encz – Racskó, Dér, Bohata (Román Z., 89.), Szabó D. (Spannenberger, 78.), Horog (Loch, 61.) – Csernik (Izsák M., 61.). Vezetőedző: Péter József
Gólszerző: Tokody (94.), illetve Csernik (23.), Bohota (63.)

Az NB III-as vármegyei csapatok közül a Paksi FC második csapata 4–1-re kapott ki a Kaposvártól, a Dunaföldvár a szentlőrinciektől (0–1), a Bonyhád-Majos a címvédő iváncsaiaktól szenvedett vereséget (2–3).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!