OTP Bank Liga

2023.09.02. 21:21

Legyőzte a fehérváriakat a bizonyítási vágytól fűtött Paks

A Paksi FC hazai pályán Windecker József és Mezei Szabolcs góljával 2–0-ra legyőzte a Fehérvár FC-t az OTP Bank Liga 6. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Berg Sándor

Windecker József (zöldben) szerzett vezetést a Paksnak

Fotó: Molnár Gyula

Megvoltak az „áldozatai” az előző fordulóban elveszített 6–1-es vereségnek, a Ferencváros vendégeként a félidőben lecserélt három játékos közül Temesvári Attila és Szabó Bálint sem került be a Fehérvár elleni kezdőbe (Silye Erik megőrizte helyét), de Hahn János és Osváth Attila is a kispadon kezdte csak a paksiak második hazai bajnokiját.

Bizonyítani akartak maguknak és a szurkolóknak egyaránt a paksi játékosok, akik nagy intenzitással kezdték a találkozót, többször fel is hördülhettek a hazai drukkerek egy esetleges gólhelyet reményében, de kapuig nem jutottak el kedvenceik. A hálóőrök közül a válogatott meghívót kapó Szappanos Péternek volt előbb dolga, Katona Mátyás lapos lövését tornázta ki a jobb alsó sarokból. A kezdeti rohamok után negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, de helyzetei csak a Paksnak adódtak, ám hiányzott elölről egy olyan befejezőcsatár, amilyen az elmúlt években Ádám Martin és Varga Barnabás volt. Őket Könyves Norbert, Haraszti Zsolt és Balogh Balázs próbálta helyettesíteni, lőttek is a tizenhatos előteréből, de pontatlanul.

Volt viszont egy Windecker Józsefük a paksiaknak, aki az előző idényben is többször bizonyította már gólérzékenységét. Ezúttal Silye jobb oldali beadására érkezett a védekező középpályás, elszakadva védőjétől elegánsan belsőzte be a játékszert a kapuba. Azt nem lehet mondani, hogy ráült volna az eredményre és őrizte volt az egy nullás vezetést a Paks, mert Böde Dániel lövésénél közelebb álltak a csapatok a 2–0-hoz, mint az 1–1-hez. A közönség kedvenc lövését azonban még védte Tóth Balázs, nem sokkal később a 22 éves Mezei Szabolcs váratlan távoli lövésénél viszont esélye sem volt.

A fehérváriak sorozatban tizennegyedik idegenbeli bajnokijukon maradtak nyeretlenek, a Paks viszont kiköszörülte az egy hete esett csorbán, s jobb szájízzel mehetnek válogatott pihenőre a játékosok. Legközelebb, a szeptember 23-i hétvégén a Puskás Akadémia vendégei lesznek a zöld-fehérek.

OTP Bank Liga, 6. forduló
Paksi FC–Fehérvár FC 2–0 (0–0)
Paks, 2411 néző. V.: Vad II. (Vígh-Tarsonyi, Márkus T.)
Paks: Szappanos – Lenzsér (Mezei, 56.), Kinyik, Szabó J. – Kovács K. (Osváth, a szünetben), Windecker, Papp K., Balogh B., Silye (Bőle, 68.) – Haraszti (Hahn, 88.), Könyves (Böde, 68.). Vezetőedző: Bognár György
Fehérvár: Tóth B. – Csongvai, Szerafimov, Spandler, Fiola (Bambock, 80.) – Kalmár Zs., Christensen (Flores, 58.) – Karamoko (Pető, 71.), Katona M. (Szabó L., 58.), Schön (Kastrati, 58.) – Kodro. Vezetőedző: Bartosz Grzelak
Gólszerző: Windecker (53.), Mezei (73.)
Sárga lap: Kovács K. (8.), Windecker (38.), Lenzsér (52.), illetve Christensen (44.), Szerafimov (56.), Karamoko (69.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!