NB III-as foci

2023.09.09. 19:34

Pécsett tért vissza a győzelem útjára a Dunaföldvár

Mindkét félidő elején betalált az FC Dunaföldvár a vendéglátó PTE-PEAC kapujába, amivel 2–0-ra győzött az NB III-as focibajnokság Dél-Nyugati csoportjának 7. fordulójában.

Berg Sándor

Bartha László gólja zárta le a Dunaföldvár pécsi találkozóját

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Két csalódott együttes találkozott a másodosztályú Pécsi MFC stadionjában, hiszen mindkét főszereplő jó szériában volt augusztusban, de a PEAC az utóbbi két (0–4 a Gárdony és a Fehérvár II ellen), a Dunaföldvár pedig a legutóbbi bajnokiját veszítette el. Varga Balázs együttese ráadásul egy hetven méterről kapott góllal maradt alul a szentlőrinciekkel szemben.

Ezúttal viszont semmit sem bízott a véletlenre az újonc, a fiatal Tóth Máté Zsolt első NB-s góljával negyedóra játék után megszerezték a vezetést a vendégek. A második félidő elején a rutinos Bartha László találatával megduplázták előnyüket, amivel egyben a végeredményt is beállították.

NB III, Dél-Nyugati csoport, 7. forduló
PTE-PEAC–FC Dunaföldvár 0–2 (0–1)
Pécs, v.: Altorjay (Kondákor, Szabados)
PEAC: Paceka – Bozóki, Temesvári M., Márkvárt P. (Udvardi, 60.), Keresztes Z. (Hock, 55.), Bischoff (Hazenauer, 64), Grósz (Schuszter, a szünetben), Kása, Leidl, Forró A. (Ikladi, 60.), Nagy M. Edző: Lőrinc Antal
Dunaföldvár: Vukman – Görög (Ladányi P., 85.), Molnár S., Horváth A., Kun L. – Urbán P. (Süle, 85.), Bartha, Dorogi – Tóth Á. (Szedmák, 72.), Gál Sz., Tóth M. (Pleszkán, 65.). Edző: Varga Balázs
Gólszerző: Tóth M. (14.), Bartha (59.)

A további NB III-as csapatok közül a Szekszárdi UFC Kaposváron vérzett el (0–2), a Bonyhád-Majos Dunaújvárosban maradt pont nélkül (0–1), a Paksi FC második csapata pedig Érden szenvedett vereséget (0–2).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!