NB III-as foci

2023.09.09. 19:00

Továbbra is gödörben a három meccse nyeretlen paksi csapat

Pesti Zoltán és az NB I-es sztárok nélkül kiálló Paksi FC második csapata 2–0-ra kikapott Érden, így sorozatban harmadik bajnokiját veszítette el az NB III focibajnokság Dél-Nyugati csoportjában.

Berg Sándor

Földi Dominikék (zöldben) gól nélkül maradtak Érden

Fotó: Molnár Gyula

Nem „játszották vissza” sztárjaikat az atomvárosiak, pedig az NB I-es csapatnak a válogatott szünet miatt a hétvégén nincsen jelenése a pályán. A nagyoktól csupán a 27 éves Szélpál Norbert került vissza a „fakóba” (Simon Barnabás és Földi Dominik is pályára lépett már idén az élvonalban, de ők az NB III-as csapat meghatározó játékosai), de csodát ő sem tudott véghez vinni.

Az Érd bő félóra után szerzett vezetést, majd a második félidő elején megduplázta előnyét. A szünet után pályára lépő László Márk első paksi felnőtt bajnokija mindössze tíz percig tartott, csapata pedig emberhátrányban már nem tudott visszajönni a meccsbe. A szintén 17 éves Holka Bence és Köllő Kende is ezen a találkozón mutatkozott be a felnőttek között.

Úgy tűnik, az atomvárosi fiatalok a Dunaújváros elleni 7–0-s sikerrel „kilőtték” magukból egy időre a gólokat (az első számú gólfelelős, Pesti Zoltán az U19-es válogatottal készül jelenleg), miközben a védelem továbbra is sebezhető, hiszen a legutóbbi három találkozón tizenkét gólt kapott.

Kindl István csapata legközelebb szeptember 24-én az előző idényben még NB II-es Szentlőrincet fogadja.

NB III, Dél-Nyugati csoport, 7. forduló
Érdi VSE–Paksi FC II 2–0 (1–0)
Érd, v.: Horváth P. (Juhász Sz., Holpár)
Érd: Kertész F. – Morvai (Kertész B., 71.), Farkas B. (Szabó R., 78.), Németh G., Juhász B., Monori (Kürti, 78.), Pintér N. (Kincses, 78.), Pál Sz. (Révész A., 61.), Horváth B., Fülöp N., Göblyös. Edző: Ebedli Zoltán
Paks II: Simon B. – Pupp Z., Ádám D. (László M., a szünetben), Szélpál (Köllő, 65.), Szécsi (Győrfi, 52.) – Szabó A., Máté Cs., Lépő – Ulbert (Holka, 80.), Perger, Földi (Ignácz B., 65.). Edző: Kindl István
Gólszerző: Farkas B. (33.), Monori (50.)
Kiállítva: László M. (57.)

A további NB III-as csapatok közül csak a Dunaföldvár tudott nyerni, amely a PTE-PEAC otthonából hozta el a három pontot (2–0). A Szekszárdi UFC Kaposváron vérzett el (0–2), a Bonyhád-Majos pedig Dunaújvárosban szenvedett vereséget (0–2).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!