Kosárlabda

2023.09.18. 09:25

Studer Ágnesék a címvédő legyőzése után nem bírtak az újonc Izmittel

A Mersin 76–71-re alulmaradt az újonc Izmit Belediyespor otthonában a török női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság (KBSL) második fordulójában. Studer Ágnes a vendégcsapat egyik legponterősebb játékosa volt.

Berg Sándor

Studer Ágnes nyáron igazolt a Mersinhez, ahonnan most továbbáll

Forrás: beküldött fotó

Azt követően, hogy a címvédő Fenerbahcét hazai pályán drámai körülmények között legyőzte a szekszárdi nevelésű felsőnánai Studer Ágnessel felálló Mersin, az élvonalbeli csapat a második fordulóban az újonc Izmit Belediyesporhoz utazott. Roberto Inigues együttese a második negyed közepéig futott az eredmény után, először 30–28-nál vette magához a vezetést. A nagyszünet után azonban ismét fordult a kocka, az utolsó felvonást a hazaiak várhatták 59–49-ről, s onnan már nem tudott visszajönni az előző idény bajnoki ezüstérmese.

Az idei Szabó Ödön-díjas Studer Ágnes közel 23 percet töltött a pályán a Mersinben, ez idő alatt 12 pontot (6/6 kétpontos, 0/2 hárompontos) jegyzett, valamint kiosztott 2 gólpasszt, szedett 3 lepattanót, egy labdaszerzéséhez pedig három eladott labda társult. Az irányítóhoz hasonlóan a török sztárcsapathoz idén nyáron érkezett Kiss Virág 11 pontot és 9 lepattanót jegyzett.

A Mersin szombaton magyar idő szerint 17 órakor a Hatay együttesét fogadja a bajnokságban.

A fiatal irányítóval készített interjúnkat ide kattintva olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!