Jégkorong

2023.09.17. 16:08

Valóra vált az álma, a hoki őshazájában, Kanadában bizonyíthat a szekszárdi fiú

Ma repült el Kanadába a tehetséges szekszárdi hokikapus, Megyeri Zsolt Zsigmond, aki a helyi juniorligában bizonyíthat.

Rónai Gábor

Megyeri Zsolt Zsigmond teljesítménye meggyőzte a kanadai klub vezetőit

Alig egy éve írtunk Megyeri Zsolt Zsigmondról, akire egy svéd hokiklubnál figyeltek fel. Zsigi – ahogy mindenki hívja, aki ismeri – egy hetet töltött el Värnamóban, akik úgy búcsúztak tőle, hogy visszavárják. Akkor azonban az érettségi vizsga volt a legfontosabb számára a tehetséges kapusnál, így nem utazott vissza a skandinávokhoz, hanem itthon váltott egyesületet: az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiától a Budapesti Jégkorong Akadémiához szerződött.

Zsigi tíz év után hagyta el a fehérváriakat, s lett a fővárosiak játékosa, de ez a kaland most csak eddig tartott. Most jön élete nagy kalandja, nekivág a nagyvilágnak, Kanadában, a sportág őshazájában játszik majd a következő hónapokban. 

„Nagyon szerettem volna külföldön jégkorongozni, ezért Pomsár Tamás segítségével készítettem egy bemutatkozó videót. Ezt és egy ajánlólevelet elküldtem amerikai és kanadai csapatoknak. Több helyről kaptam választ, végül a kanadai Bradfordban székelő Rattlers Jr. Hockey Club mellett döntöttem” – fogalmazott a fiatalember.

Ahhoz, hogy valaki bejusson egy tengerentúli csapathoz, próbajátékon kell részt vennie. Zsiginek felajánlották, hogy vegyen részt egy négy hetes táborban, aminek az utolsó hetében rendeztek egy háromnapos tornát Bradfordban, ahol bajnokot is hirdettek. Jó lehetőségnek tűnt, főképp úgy, hogy előre jelezték neki, hogy a tornán több játékos-megfigyelő is jelen lesz különböző bajnokságokból.

Boldogan mosolyog az edzőtábort lezáró torna győztesének járó kupával (Beküldött fotó)

„Maga a tábor fantasztikus volt. Külön kapus- és csapatedzés volt minden nap, amit egy NHL-ben (észak-amerikai profi jégkorongliga) is megfordult kapusedző tartott. Ő azt mondta, ha nem találok helyett magamnak, akkor mindenképpen hívjam fel és segíteni fog. Nagyon kedves, segítőkész volt mindenki. Egy hatalmas házban laktam négy angol, két amerikai, három kanadai és két spanyol fiúval. Nagyon jó volt a társaság, ismét sikerült új barátokat szereznem” – folytatta a szekszárdi tehetség, hozzátéve, hogy rajta kívül három magyar fiú is volt még a táborban, akikkel szintén sokat találkozott.

„Az edzések brutálisak voltak, délután kettőkor kezdődtek és volt, hogy este tízkor értünk vissza a szállásra, de minden ott töltött perc fantasztikus volt! A tábor végén a tornát megnyertünk a csapattal, az utolsó nap a mindent eldöntő végjátékban sikerült kapott gól nélkül lehozni a meccset, amihez a csapattársaim erő feletti küzdelme is hozzá járult” – folytatta.

Megyeri Zsolt Zsigmond úgy jött haza a torna után, hogy hat csapat érdeklődését is felkeltette. Persze az elsőbbség a bradfordi klubé volt, hiszen ők hívták ki Kanadába. A vezetők mondták is neki, hogy nem szívesen adják oda másnak, mert a jövő idényben mindenképpen szeretnének leszerződtetni.

„Az idei szezonra még a két tavalyi kapussal terveztek, de azt mondták, mindenképpen menjek vissza és kezdjem el a csapattal a felkészülést, aztán ráérünk eldönteni, hogy mi lenne a legjobb megoldás nekik, és nekem is – mesélte Zsigi. Hatalmas lehetőséget kaptam a családomtól, hogy elmehettem a táborba és azt, hogy visszamehetek. Csak nekik köszönhetem, és mindent meg fogok tenni, hogy büszkék legyenek rám! Nagyon hálás vagyok még Spiller Istvánnak (Zsigi sokat járt a korábbi kiváló kapus, hokiszakértő táboraiban – A szerk.), aki lehetőséget adott egy pár napos felkészülésre a kiutazásom előtt, ami nagyon sokat segített és azóta is biztat és szorít nekem. Remélem ő is büszke lesz majd rám” – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!