Vármegyei III. osztályú foci

2023.10.19. 13:45

Továbbra sem csitulnak a kedélyek a Kajdacs–Szedres mérkőzés után

Nem csitulnak a kedélyek a vármegyei harmadosztály Kelet csoport 5. fordulójában rendezett Kajdacs–Szedres mérkőzés után (1–3), ahol öt játékos és a hazaiak technikai vezetője is piros lapot kapott.

Teol.hu

Mint azt megírtuk, a vendégeknél Bíró Andrást három, Rikkers Pétert kettő, Cseh Miklóst egy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a szövetség Fegyelmi Bizottsága, míg a kajdacsi Juhász Máté négy mérkőzést kell kihagynia, Deák Zoltán három találkozót kapott.

Az ügyben megkerestük Makai Jánost, a játékvezető bizottság elnökét, a vele készült interjút itt olvashatja el. A kajdacsiak technikai vezetője, Deák Zoltán levelet küldött a Magyar Labdarúgó Szövetség Tolna Vármegyei Igazgatósága Fegyelmi Bizottságának, amit eljuttatott szerkesztőségünknek is. Beleegyezésével a levelet változtatást nélkül közöljük.

Tisztelt Fegyelmi Bizottság!

Több, mint egy hét eltelt az ominózus eset óta, ezért átgondolva, higgadtan írom ezt a levelet.

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az eddig meghozott döntések alapján úgy tűnik, csak a jegyzőkönyvben leírtakat vették figyelembe, ami nem fedi a valóságot, és egyoldalú.

Szeretném leírni azt, ahogy én, a csapatom, illetve a másik csapat egésze látta és élte meg a történteket.

Az csak a legelenyészőbb dolog, hogy a játékvezetők a headseteket egymás szórakoztatására használták, miközben vicceket meséltek a mérkőzés közben egymásnak. A legfontosabb probléma, amiből az egész indult, az a harmadik szedresi gólt megelőző eset volt, amikor 5 méterről az ellenfél csapatkapitánya fejbe rúgta az egyik védő játékosunkat, aki ezután összeesett az ötösön belül, minden játékos megtorpant, mire a játékvezető a „mehet tovább” utasítást adta. A labda ekkor az ellenfél játékosa előtt volt, aki bepasszolta a labdát a kapunkba. A játékvezető az ezt követő középkezdés után sem nézte meg a földön fekvő játékosunkat. Tudomásom szerint, fejsérülésnél azonnal meg kell szakítani a játékot. Makai János azt nyilatkozta, hogy a játékvezetők komoly felkészüléseken vesznek részt, teszteket írnak… Én azt gondolnám, hogy a játékosok testi épsége a legfontosabb. Ezért is kérdeztem a játékvezetőtől, idézem szó szerint: „Milyen szabály írja felül, hogy egy fejsérülés után folytatódhat a játék?”. Erre a játékvezető azt válaszolta, amit szintén szó szerint idézek: „Te meg húzzál vissza a bádog bódédba”. Mellettem 3 méterre álló partjelző pedig erre azt mondta szó szerint, hogy: „Tanuljon meg a gyerek fejelni”.

Én azt gondolom, hogy a játékvezetőknek ugyanúgy tisztelni kell a játékosokat és vezetőiket, mint fordítva. Ezt a párbeszédet nem mi kezdtük, hanem ők, amire tanúk lehetnek a játékosok, mindkét csapatból és a nézők is. A két csapatnak semmiféle konfliktusa nem volt egymással sem meccs közben, sem az után, egy jó hangulatú mérkőzést játszhatott volna két erősnek mondható, felkészült csapat, de ez nem így történt.

Én elfogadom a fegyelmi bizottság rólam szóló döntését, viszont Juhász Máté kiállítása és annak a jegyzőkönyvben való leírása igazságtalan és teljesen valótlan. Körülbelül 20 méter volt J. Máté és a játékvezető között. Farkas Attila kiállításából én annyit hallottam, hogy Attila annyit mondott csak a játékvezető felé, hogy hülye vagy.

Hiányolom a jegyzőkönyvből a játékvezetők által mondottakat a játékosok felé, mert azok is igencsak sértőek voltak.

Szeretném kérni a bizottságot, hogy az én esetemben nem, de a többi kiállított játékos esetét, mind szedresi, mind kajdacsi részen, kérem, gondolják át újra és egy közös szembesítés után hozzanak egy új, átgondolt, mindenki véleményét figyelembe vevő döntést.

Ezen a meghallgatáson szeretném, ha részt venne Rónai Gábor sportújságíró is, hogy a Teol oldalára hiteles információk kerüljenek ki.

Sportbaráti üdvözlettel,

Deák Zoltán

Technikai vezető, Kajdacsi Sport Egyesület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!