Díjátadó

2023.12.18. 20:01

Szekszárd büszke kiváló sportolóira – galériával

Sportünnep volt hétfőn délután Szekszárdon a Babits kulturális központban. A „Szekszárd Büszkesége 2023” ünnepélyes díjátadója, ahol azokat a szekszárdi sportolókat és edzőket díjazták, akiket a város önkormányzatának közgyűlése a legjobbaknak talált.

Szepesi László

„Szekszárd Büszkesége 2023” ünnepélyes díjátadó

Fotó: Kiss Albert

A Csatár terem széksorait megtöltő résztvevőket Murvai Árpád, Szekszárd Város Közgyűlésének Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottság elnöke köszöntötte. Elmondta, a legifjabbaktól a szeniorokig a sportolók és eredményeik bizonyítják, hogy él a városban a sport, ezért Szekszárd kifejezi elismerését és köszönetét.

A sport lehetővé teszi, hogy megméressenek és megmérettessenek, mondta, s az esztendő végéhez közeledve most harminc sportolót, három csapatot díjazhatnak, és 19 felkészítőnek köszönik meg munkáját. A sportban, folytatta, mondják gyakran, hogy, nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos. Van ebben is igazság, de az igazi versenyző mindig a győzelemért áll rajthoz, mert ő versenyző, s nem pusztán résztvevő. Itt most a legjobbak kapnak elismerést, akik példát mutatnak társaiknak. Idézte Hemingway halhatatlan gondolatát, miszerint a sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni.

A közgyűlés Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottság elnökének köszöntőjét követően elsőként az Alisca Taekwondo Klub három, hazai illetve külföldi versenyen első helyezést elért versenyzője, Csáki-Baranyai Szabolcs László, Dombi Regő András és Kvárik István vehette át a díjat, s járt az elismerés a 2023. évben végzett munkájáért a felkészítő edzőnek, Rácz Petrának is.

Czencz Péter triatlonista idén 4 országos szintű versenyen szerezte meg az aranyérmet. Keszthelyen, Balatonbogláron és Tatán is a dobogó felső fokára állhatott. A helyi Fadd-Dombori Triatlon Sprint Távú Országos Bajnokságon veterán kategóriában szintén első helyezést ért el.

Elismerést kaptak a Spurkerék Modellező Egyesület sportolói, Bánki Dávid Ede, Csötönyi Gábor Adrián, Kinhirt Botond, az Off-road Magyar Bajnokságon elért előkelő helyezésekért. Felkészítő edzőjüknek, Bánki Edének is járt a köszönet.

A Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület versenyzőinek eredményeit is elismerték. Dulai Barnabás, Bodnár Bálint, Schein Dániel, Görbe Dávid, Gorján Regina Győrben, a Kadler Gusztáv Maraton Országos Bajnokságon állhatott a dobogóra, őket edzőként Jámborné Inger Nikoletta és Jámbor Attila segítette.

A sportünnepen a Szekszárdi Rádió Klub versenyzője, Szabó Gábor és felkészítője, Weisz László is kitüntetést vehetett át.

A következő átadáskor az elismerést átvevők sora a teremben hosszú volt. A Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. Atlétikai Szakosztályának versenyzői, Kiss Bendegúz, Mészáros Balázs, Keller Levente, Kocsis Martin, Radnóti Gergely Attila, Máté Ákos, Mészáros Balázs, Végh Zsombor, Gyányi Zsombor Buda, Zsigmond Előd Zsolt, ifj. Czencz Péter és Szemerei Levente, valamint a felkészítők, Klézli Zsuzsanna, Szőke Gergő, és Gaál László kapott kupát.

Szenior Atlétikai Club versenyzői, Cser Katalin, Honti József, Némethné László Zsuzsanna és Sörösné Bogos Anikó Cecília a Szenior Országos Szabadtéri Bajnokságon elért első helyezésükért kapták a díjat.

A „UNIO BOKSZ TEAM” Ökölvívó Utánpótlást Nevelő Boksz Klub versenyzője, Nagy Ramóna, a nyíregyházi Ifjúsági és Junior Országos Bajnokságon 1. helyezést ért el, felkészítője Novák György.

Rottler Zoltán sportoló pedig az Ultra Balaton és a Görögországi Spartthaton futásáért kapott elismerést.

A Gemenc Judo Klub Egyesületből Szepesi Botond és Pető Léna a legfiatalabb versenyzők voltak, ők és edzőik, Szepesi József, Szepesi Dávid Péter és Friedich Gábor is díjat kaptak.

Utánuk a Szekszárdi Kerékpáros Sportegyesület versenyzői következtek, Szabó Máté, Topán Máté és Steig Gábor.

Az ünnepség vége felé két diák következett: A Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola tanulója, Váncsa Zsombor a Karate Wado-Kai Országos Versenyen 3. helyezést ért el, felkészítője Nagy Ákos. A Szekszárdi Garay János Általános Iskola tanulója, Bali Levente pedig a 12 th Skdun Europen Shotokan Karate Championship versenyen első helyezést ért el, felkészítője Bali Ervin.

Idén Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a „Szekszárd Sportolója 2023.” díjat a Gemenc Judo Klub versenyzőjének, Beke Csongornak adományozta, aki 2014-ben, négyévesen kezdte a Gemenc Judo Klub foglalkozásait látogatni, és fiatal kora ellenére már hat országos bajnoki érem mellett két magyar bajnoki és két országos diákolimpiai bajnoki címet is magáénak tudhat.

A „Szekszárd Edzője 2023.” díjat a város közgyűlése Szőke Gergőnek, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. atlétikai szakosztály edzőjének adományozta. Növendéke, Szemerei Levente atléta pedig a „Szekszárd Sportolója 2023.” címet kapta.

Szemerei Levente a szekszárdi Gyakorló Általános Iskolában végezte alapfokú tanulmányait. Ott ismerkedett meg az atlétika sportággal Gaál László testnevelő- edző irányításával. Azóta nemzetköz versenyeken ért el kiváló eredményeket, nyáron később óriási szenzációt keltett, amikor új egyéni csúccsal, 2 óra 15 perc 32 másodperccel megnyerte varsói maratont.

A „Szekszárd Sportcsapata 2023.” díjat a KSC Szekszárd U14-es csapata érdemelte.

A KSC Szekszárd U14 Serdülő leány csapata 2023-ban megnyerte a bajnokságot. Harsányi Mária és Szabóné Kovács Andrea tanítványai a rendkívül szoros nyolcas döntőben a Győr, a BEAC, a Csata DSE és a DVTK csapatokat maga mögött tudva lettek az ország legjobbjai.

A közgyűlés a november 30-i döntése alapján a Szekszárdi Utánpótlásnevelő Football Club edzőjének, Pulcz Istvánnak „Szekszárd Csapatedzője 2023”. díjat adományozott az utánpótlás nevelésben végzett edzői munkája elismeréseként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!