Labdarúgás

2024.01.29. 18:00

Böde Dániel: Jó lenne minél tovább az első helyen maradni

Böde Dániel, a Paksi FC ikonja szerint nem a Ferencvárost kell nézniük a tavaszi szezonban, de szeretnének minél tovább az OTP Bank Liga élén maradni, mert akkor jó eséllyel dobogón zárnának a szezon végeztével.

Teol.hu

Böde Dániel kiváló formát mutatott a felkészülés alatt

Fotó: Molnár Gyula

Hosszú interjút közölt Böde Dániellel a Nemzeti Sport Online, amiben a Paksi FC 37 éves ikonja (törökországi) edzőtáborokról, mérföldkövekről és az OTP Bank Liga hétvégén kezdődő tavaszi szezonjáról is mesélt.

Amikor odakerültem Pakson az első csapathoz, Balatonfüredre jártunk, keményre fagyott pályákon készültünk, idővel aztán jött Törökország, már össze sem tudom számolni, hányadszor készültem a csapattal ott” – emlékezett vissza még a 2007-es téli felkészülésre Böde Dániel, aki az atomvárosiak hat edzőmeccséből ötön pályára is lépett, ezeken pedig öt gólt jegyzett.

A csapat kapitánya betalált a Siófok kapujába (3–0), és duplázott a BVSC ellen (3–2), valamint az ő két találatával győzték le a bolgár Plovdivot a törökországi Belekben. Jó formában van tehát a korábbi 25-szörös válogatott csatár, aki továbbra is arra vágyik, hogy meglőhesse a százötvenedik NB I-es gólját (ehhez már csak ötre van), de ennél is fontosabb, hogy élvezi a játékot.

A tavaszi nyitányon, vasárnap 17.30 órakor a Puskás Akadémiát fogadja az őszi első Paksi FC. Böde szerint a „Ferencváros más kávéház, minden tekintetben kiemelkedik a mezőnyből”, így reálisan nézve a bronzérmet már most aláírnák.

„Rangadó vár ránk, ha sikerül nyerni, egy riválist leszakíthatnánk magunkról, nagyot léphetnénk előre. Nekünk nem a Fradit kell néznünk, úgyis megnyeri a bajnokságot, ugyanakkor jó lenne minél tovább az első helyen maradni, mert az azt jelentené, jó eséllyel leszakadnak azok a riválisok, akik a dobogóért küzdenek” – fogalmazott Böde.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!