Atlétika

2024.01.31. 18:45

Legjobbjait jutalmazta évértelő eseményén a DOVASE

Évértékelőt tartott a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület, amely eseményén elismerte és jutalmazta a 2023-as évben legjobb eredményeket elért sportolóit.

Teol.hu

Legjobbjait díjazta évzáró eseményén a DOVASE

Forrás: Városunk Dombóvár Facebook oldal

Szék nem maradt üresen a művelődési ház pinceszínház termében, ahol rendhagyó évértékelő ünnepségre gyűlt össze a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület apraja-nagyja.

Ingula Tamás, a DOVASE elnöke köszöntötte a megjelent sportolókat, edzőket és a szülőket, elmondta, hogy szerény körülményeik ellenére évek óta stabil sportolói létszámmal és biztos anyagi hátérrel működik az egyesület, számolt be róla közösségi oldalán a Városunk Dombóvár.

Ingula Tamás elnök beszéde nyitotta az évértékelőt
Forrás: Városunk Dombóvár Facebook oldal

Öt iskola, több, mint kétszáz gyermek

Kölyökatlétika csoportjaik öt iskolában működnek, ahol kétszázhúsz gyermek ismerkedik a sportág alapjaival. Előkészítő edzéseket heti három alkalommal ötvenkét gyermek látogatja, a középtávfutó, sprinter – ugró csoportjaikban versenyző fiatalok napi rendszerességgel készülnek a korosztályos versenyekre.

Kétségkívül a 2023-as év csúcspontja az atlétikai világbajnokság volt Budapesten, ahol az egyesület tagjai több napon keresztül együtt szurkolhattak a magyar példaképeknek (köztük a dombóvári születésű és a DOVASE-ben nevelkedett Vindics-Tóth Lili Annának, aki 1500 méteren beállította egyéni legjobb idejét) és a világhírű sportolóknak. Felejthetetlen élményben volt részük, ami hatalmas motivációt adott minden atlétának – vette át a szót Halmainé Horváth Katalin, az egyesület edzője. 

Az értékelések alkalmával elhangzott, hogy a legkisebbek (U10-es és U12-es korosztály) egyéni- és csapatversenyeken kivétel nélkül minden alkalommal a dobogón álltak.  A nagyobbak három fordulós területi versenyein számos egyéni csúcs, dobogós helyezés született.

Lakatos-Lamm Bence (balról a harmadik) volt a 2023-as év legeredményesebb dombóvári atléta
Forrás: Városunk Dombóvár Facebook oldal

Lakatos-Lamm Bence volt a legeredményesebb

A legeredményesebb sportoló Lakatos-Lamm Bence lett, aki 179 centiméteres egyéni csúcsával magasugrásban országos bajnoki címet szerzett, majd beválogatták az U16-os nemzeti csapatba, amellyel részt vehetett az Öt Nemzet Viadalán Szlovákiában. Tarr Imre tanítványa negyedik helyen végzett a nagyszombati viadalon.

Az edzők megjutalmazták azokat a fiatal sportolóikat, akik eredményeikkel, szorgalmukkal és nem utolsó sorban kitartásukkal kiemelkedtek társaik közül. A legfiatalabb közül Harmath Sebestyén, Hencz Lénárd, Illés Amira Jázmin, Bujáki Léna és Schmidt Ármin voltak, a távfutó csoportból Sipos Zsanett, Faour Míra, Kiss Kincső, Szabó Milán, míg a  sprinter-ugró csoportból Szőke Hédi, Éva Nikolett, Böröcz Blanka, Gál Zsófia, Lakatos Lamm Lea, Tobler Péter és Lakatos-Lamm Bence kapott elismerést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!