Kajak-kenu

2024.01.30. 08:15

Paksi kenus is a jövő reménységei között 2024-ben

Pálfalvi Viktor Gyulát, az Atomerőmű SE kenusát is beválasztották a 2024-es Jövő Reménységei Program ösztöndíjasai közé.

Teol.hu

Pálfalvi Viktor Gyula (balról a harmadik) bekerült a Jövő Reménysége Programba

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

A paksi klub 2007-es születésű tehetsége kiváló évet és megannyi remek eredményt hagyott maga mögött. Májusban megnyerte a Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokság 15 kilométeres serdülő egyes döntőjét, a Magyar Kupa döntőjében pedig C1 ezer, valamint a C2 és a C4 tagjaként 500 méteren is második lett, a síkvízi bajnokságban pedig három arany- és egy ezüstérmet akasztottak a nyakába augusztusban. 

A nagy durranást a szezon végére tartogatta Pálfalvi, aki a poznani Olimpiai Reménységek Versenyén kenu egyesben 1000 méteren ezüstérmet szerzett, a kettes és a négyes tagjaként ötszázon nem talált legyőzőre, ahogy U17-ben kenu négyesben kétszáz méteren is elsőként lökte be a hajót. 

A Jövő Reménységei Programot 2016-ban indította el a Kolonics György Alapítvány, a nyolc év alatt majdnem húszmillió forint gyűlt össze adományokból, amivel 73 fiatal tehetséget támogattak, támogatnak, emelte ki a szövetség oldalán Kárai Péter, az Alapítvány kuratóriumi tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!