Karate

2024.02.07. 15:30

Egyáltalán nem látszott meg a bátaszékieken a kéthónapos kihagyás

November után álltak tatamira a bátaszéki karatékák, akik a Medimurje GP-n mutatták meg, hogy mit tudnak. Nagy Ákos tanítványai három aranyat is hazahoztak.

Teol.hu

Megkezdte tavaszi szezonját a Bátaszék SE – tájékoztatta a TEOL.hu-t Nagy Ákos, a bátaszékiek szakvezetője. A horvátországi Medimurje GP volt az első lehetőség a bátaszékiek formába hozására, akik novemberben versenyeztek utoljára. 

„A megmérettetés egy viszonylag kislétszámú (350-en indultak – A szerk.), ugyanakkor nívós mezőnyben adott lehetőséget arra, hogy feltérképezzük hol tart a felkészülésben a csapat – összegzett Nagy Ákos. – Ezúttal tíz BSE-versenyzővel vágtunk neki a megmérettetésnek, néhány csapattagot betegségek és az ebből adódó edzéskihagyás miatt nem tudtunk nevezni. A sok döntős hely – szám szerint hét – is jól példázza, egy a nemzetközi mezőnyre szocializálódott és felkészült csapatot sikerült kiállítani, viszont a négy elveszített döntő – ami hozható lett volna – mutatja, hogy akad még dolgunk, mind technikailag, mind pedig taktikailag” – fogalmazott Nagy Ákos. 

A BSE tíz versenyzője három arany, négy ezüst, és egy bronzéremmel zárta a felkészülési programot. A 38 csapatos horvát mezőnyben a kilencedik helyen zárt az összesített listán, a kizárólag kumite nevezési listán pedig az előkelő hatodik helyet szerezte meg. 

A BSE versenyzőire még egy februári vegyes felkészülés és egy verseny vár, majd egy nagyon erős március következik két horvát versennyel és a pozsonyi Szlovák Opennel. 

A bátaszéki versenyzők eredményei
Aranyérmesek: Nagy-Jánosi Bátor, Pesti Ábel, Szabó Balázs. 
Ezüstérmesek: Gál Bence, Vörös Botond, Péter Panna, Hefner Zsófia.
Bronzérmes: Váncsa Zsombor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!