Labdarúgás

2024.02.28. 18:45

Újpesten juthat be a Magyar Kupa negyeddöntőjébe a Paksi FC

A legjobb nyolc közé jutás a tét a Paksi FC számára, amely csütörtökön 19 órától az Újpest otthonában lép pályára a Magyar Kupa aktuális fordulójában.

Teol.hu

Osváth Attila (zöldben) azt mondja, ki-ki meccs lesz a csütörtök esti Újpesten

Fotó: Dömötör Csaba

Fontos meccset nyert, de fontos játékost veszített Kisvárdán a Paksi FC. Az atomvárosiak Mezei Szabolcs tizenegyesből szerzett góljával győztek a vasárnapi bajnokin, ugyanakkor kapusuk, Szappanos Péter komoly sérülést szenvedett. Egy kijövetelnél Jasmin Mesanoviccsal ütközött a 33 éves válogatott hálóőr, aki rosszul fogott talajt, s mint kiderült, a belső térdszalagja sérült meg. 

Egy ideig nem számíthat kapusára Bognár György, így a ma esti, újpesti kupameccsen sem. Pedig Szappanos kulcs­szereplő volt a sorozat előző körében, a Bp. Honvéd ellen, amikor is 2–2 után tizenegyesekkel jutott tovább a PFC – mégpedig a kapus védésének köszönhetően (a Paks első főtáblás meccsén 7–0-ra nyert a BKV Előre otthonában). 

Az újpestiek nagy pofonba szaladtak bele hétvégén a Ferencváros ellen (0–5), így lélektanilag talán a paksiak vannak fölényben. Ugyanakkor az látható, hogy amióta Mészöly Géza átvette a csapat irányítását, felfelé ívelő formában vannak a lilák, akik kilenc nyeretlen bajnoki után győztek Diósgyőrben (2–1), s bár Kecskeméten 1–0-ra kikaptak, bőven volt lehetőségük nemcsak a pontszerzésre, hanem a győzelem kivívására is. A Fradi pedig Fradi – ha kijön nekik a lépés, bárkinek képesek ötöt lőni az NB I-ben. 

Az Újpest 3–1-es pécsi és 2–0-s tatabányai sikerrel jutott be a tizenhat közé a kupában. 

A két csapat idei párharcaiból a Paks került ki győztesen: hazai pályán 3–0-ra, idegenben 2–1-re nyert az atomvárosi együttes. 

A kupában legutóbb a 2021/2022-es kiírásban találkoztak a felek, akkor a döntőbe jutás volt a tét, és a Pakson rendezett meccset 3–0-ra nyerték meg az atomvárosiak. A története első Magyar Kupa-döntőjét játszó PFC végül 40 ezer néző előtt 3–0-s vereséget szenvedett a Ferencvárostól a Puskás Arénában. 

Osváth szerint ki-ki meccs lesz
„Úgy gondolom, egy szoros mérkőzés elé nézünk – mondta Osváth Attila, a paksiak védője a klubja internetes oldalán. – Ellenfelünk bizonyára a kupában szeretne javítani a Fradi elleni vereség után, viszont mi is egyértelműen tovább szeretnénk jutni. Ki-ki összecsapásra számítok, de abban bízom, mi fogjuk sikerrel venni a csütörtöki megmérettetést. Egy Újpest sosem gyenge, mindig bennük van a veszély, viszont nekünk csak magunkkal kell foglalkozni. Csapategységünk eddig is hozta a sikereket, ezt kell tovább vinnünk a jövőben is, és akkor nem lehet gondunk” – fogalmazott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!