Női futsal

2024.03.22. 19:45

Kiss Gréta a világbajnoki selejtezőkön is ott lenne

Mind a négy mérkőzésen pályára lépett a magyar futsal válogatott nemzetközi tornáján Kiss Gréta. A 2F-Bau Tolna-Mözs lapunknak elmondta, az egyéni célját elérte szerbiai Vrnjacka Banjában rendezett viadalon.

Berg Sándor

– Novemberben Lengyelország ellen debütált a felnőtt válogatottban, hétvégén pedig már nemzetközi tornán szerepelt a csapattal. Milyen volt ez a pár nap a csapattal?
– Támogató közegbe kerültem és, mint a keret második legfiatalabb tagja, próbáltam élni a lehetőséggel – válaszolta kérdésünkre Kiss Gréta, a 2F-Bau Tolna-Mözs 18 éves játékosa. – Részben sikerült megvalósítanom mindazt, amit elvártam magamtól, de egy többnapos tornán elkerülhetetlen, hogy ne legyen hullámvölgy az ember játékában.

Kiss Gréta (8) pozitív érzésekkel tekint vissza a szerbiai nemzetközi tornára
Kiss Gréta (8) pozitív érzésekkel tekint vissza a szerbiai nemzetközi tornára
Forrás: 2F-BAU Tolna-Mözs

– Öt nap alatt négy mérkőzést játszott le a válogatott, és mindegyiken pályára lépett. Ez azért jó visszacsatolás lehet, hogy elégedettek voltak a teljesítményével.
– A szerbek elleni nyitómérkőzésen sikerült gólt szereznem és kiosztottam egy gólpasszt is, ezzel gyorsan elértem mindkét célomat, amit a kiutazás előtt kitűztem magam elé. A csehek és a szlovákok ellen kevesebb játéklehetőséghez jutottam, ott jött ki nálam a fáradtság, ami inkább fejben ért el engem. Nem tudtam úgy koncentrálni, ahogy előtte, ez pedig hibákhoz és sok kihagyott helyzethez vezetett. Ugyanakkor a másik oldalon a labdaszerzések kárpótoltak emiatt.

Második hely zárták a szerbiai tornát, Frank Tamás szövetségi kapitány ezt követően mit mondott az öltözőben?
– Az összképet nézve elégett volt, hiszen négy mérkőzésből hármat megnyertünk, és a franciák ellen is versenyben voltunk az utolsó találkozón. Talán ha egy kicsit frissebbek vagyunk, veretlenül is zárhattuk volna a tornát. Most szünet jön a válogatottnál, majd ősszel indul a világbajnoki selejtező, ahol bízom benne, hogy ismét számít rám a kapitány. 

– Addig viszont még a klubcsapatánál lesz jelenése. Hétvégén zárul az alapszakasz, majd következik a rájátszás és a Magyar Kupa négyes döntője.
– Az alapszakasz első körével elégedettek lehettünk, a másodikkal viszont egyáltalán nem, ez csapatszinten elmondható. Abban az időszakban nagyon szétestünk, de úgy tűnik, a végére sikerül magunkra találni. A Csepel elleni vasárnapi, hazai bajnoki már tét nélküli lesz számunkra, az a kérdés, hogy az elődöntőben a Debrecennel vagy a TFSE-vel találkozunk. Nem lehet más a célunk, mint döntőbe jutni, mint ahogy a Magyar Kupában is az aranyéremért akarunk harcolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!