Megye I. osztály

2024.03.01. 12:45

A vendéglátóként három éve veretlen Bonyhád rangadón fogadja a dombóváriakat

A négy győztes és a négy vesztes egymással játszik a Tolna Vármegyei I. osztályú focibajnokság második fordulójában, amelynek rangadóját a Dombóvár FC vívja a Bonyhád VLC otthonában.

Berg Sándor

A bonyhádi Lizák Péter (feketében) szeptemberben betalált a Dombóvár kapujába

Fotó: Makovics Kornél

FRISSÍTÉS!

A Nagymányoki SE betegségekre hivatkozva elhalasztotta bölcskei bajnoki mérkőzését, a találkozót későbbi időpontban pótolják a felek.

Komolyabb meglepetés nélkül zárult a vármegyei első osztály múlt heti nyitófordulója, ahol a Bátaszék és a Dombóvár is érvényesítette a papírformát az előző idényben még másodosztályú ellenfelével (Mórágy, illetve ASE Paks) szemben. A Kakasd egyetlen góllal bizonyult jobban a bölcskeieknél, míg a Bonyhád egy szerencsés góllal győzött Nagymányokon.

Talán ez utóbbi végeredmény volt a leginkább meglepetés, mert talán nem túlzás azt állítani, hogy Sárai György csapata a bajnokság legnagyobb esélyese. A riválisoknak így a BVLC-t kell legyőznie ahhoz, hogy reális esélyei legyenek az aranyéremre amellett, hogy a „kötelezőket” is hozniuk kell.

Ugyan még csak a második hétvége következik a hosszúra nyúló bajnokságnak (az utolsó, tizennegyedik fordulót május 25-én rendezik), így egy-egy eredménynek nagy jelentősége még nincsen, de erőt demonstrálni már most is lehet. Erre jó esély kínálkozhat a Dombóvár számára az őszi kvalifikációs bajnokságot megnyerő Bonyhád vendégeként. A DFC az öt év után visszatért Jenei Bálint vezérletével nyolc gólig meg sem állt a mórágyiak ellen, a völgységiek viszont 2021 októbere és huszonnyolc bajnoki óta veretlenek vendéglátóként (23 győzelem, 5 döntetlen). Ősszel a BVLC 2–1-re nyert Dombóváron.

A bátaszékiek tavasszal is Őcsényben játsszák hazai meccseiket, ahova szombaton az a Kakasd látogat, amelyet ősszel 6–2-re intéztek el átmeneti otthonukban. A Nagymányok visszavágna a Kakasdnak, mely Gábor Gergő 89. perces büntetőjével nyerte az egymás elleni találkozót. Az ASE és a Mórágy egymás kárára állhat fel a múlt héten kapott mélyütésből, a paksiak ráadásul visszavághatnak a szeptemberi 1–5-ért.

Tolna Vármegyei I. osztály, 2. forduló
Március 2., szombat: ASE Paks–Mórágyi SE 14.30, Bátaszék SE–Kakasd SE (Őcsényben) 14.30 óra
Március 3., vasárnap: Bonyhád VLC–Dombóvár FC 14.30 óra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!