Cselgáncs

2024.05.24. 16:40

Pupp Rékával és Gercsák Szabinával hetedikek a magyarok a világbajnokság csapatversenyén

A magyar cselgáncs-válogatott, köztük több paksival, hetedik lett az Abu-Dzabiban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság vegyes csapatversenyében.

Teol.hu

A két paksival, Pupp Rékával és Gercsák Szabinával, valamint az Atomerőmű SE-nél készülő Sipőcz Richárddal felálló magyar csapat az első fordulóban Mongóliát győzte le 4–1 arányban a világbajnokság csapatversenyén, számol be róla a nemzetközi szövetség oldala. A mieinknél Pupp és Gercsák hozta a saját meccsét, Sipőcznek nem kellett tatamira lépnie. 

Gercsák Szabina az egyetlen meccsét hozta a világbajnokság csapatversenyében
Gercsák Szabina az egyetlen meccsét hozta a világbajnokság csapatversenyében
Forrás: IJF

A negyeddöntőben viszont ugyanilyen arányban maradt alul Grúziával szemben, ezen az összecsapáson csak a háromszoros Grand Slam-győztes Pupp Réka volt érdekelt, ő viszont alulmaradt riválisával szemben. A magyar válogatott a vigaszágon aztán sima vereséget szenvedett Olaszországtól (a 4–0 során Pupp volt ott a nevezettek között), így a hetedik helyen zárta a viadalt. A mieink – akik a tavalyi világbajnokságon nem vettek részt a vegyes csapatversenyben – hetedikként zártak.

A múlt vasárnap kezdődött és csütörtökön zárult egyéni küzdelmekben a kilencfős magyar válogatott az 52 kilós Pupp Réka révén egy ötödik helyet szerzett az Egyesült Arab Emírségek fővárosában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!