DFC: újabb völgységi rivális jön

2018.08.17. 14:54

A Bonyhádot fogadja a dombóvári együttes a hétvégén

Labdarúgás Dombóvár–Bonyhád rangadót játszanak a megyei I. osztályú focibajnokság második fordulójában. Szerdán a megyei Magyar Kupában már találkoztak, akkor a BVLC nyert.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél (archív)

Augusztus 18., szombat

Kezdés: 17 óra

Dombóvár FC–Bonyhád Völgység LC

A sorsolás szeszélye hozta úgy, hogy pár napon belül két tétmeccset kell vívnia egymással a Dombóvár FC-nek és a Bonyhád VLC-nek. Szerdán a Magyar Kupa megyei selejtezőjében találkoztak a felek, s a völgységiek 4–2-es győzelemmel jutottak tovább a következő körbe. A hazaiak kétgólos hátrányból még ki tudtak egyenlíteni, de a hajrá a látogatóknak sikerült jobban, így ők örülhettek a lefújás után.

A két együttes tavaly, a bajnokságban nagy csatákat vívott: Dombóváron a hazaiak nyertek 1–0-ra, Bonyhádon pedig 2–2-es döntetlen született. Ebből ugyanakkor kár kiindulni, hiszen a DFC és a BVLC is új csapatot épített nyáron. A bajnoki rajton a Dombóvár 1–1-es döntetlent játszott Majoson, a Bonyhád ellenben pihent, szabadnapos volt.

Kardos Ernő, a Dombóvár edzője: – A bonyhádiak elleni szombati bajnokira tartalékolva szándékosan játszattam több fiatalt a kupamérkőzésen. Nem csalódtam bennük, megmutatták, hogy lehet rájuk számítani. A hétvégi más meccs lesz, visszatérnek azok a játékosok, akiket pihentettem. Ugyanakkor fájdalom számomra, hogy még mindig nem tudunk a legerősebb összeállításunkban pályára lépni, többen még nem érték utol magukat fizikálisan, pedig a felkészülés alatt erős csapatokat is megvertünk. Megbeszéltük, hogy miben hibáztunk a kupamérkőzésen, tanultunk belőle. A Bonyhád bizonyította, hogy az egyik legjobb csapat a mezőnyben, de hazai pályán nem lehet más a célunk, mint a győzelem. Androsics András és Balogh Szabolcs sérülés miatt nem léphet pályára. Az eddig látottak alapján – és itt gondolok a majosi mérkőzésünkre is – azt mondhatom, hogy van a csapatomban potenciál, a fizikális hiányosságokat lelkesedéssel próbáljuk meg pótolni az erős bonyhádiak ellen.

Köllő Roland, a BVLC edzője: – Ki lehet indulni a szerdai kupameccsből, de nem érdemes, hiszen ez egy másik találkozó lesz. Sok helyzetet dolgoztunk ki Dombóváron, megalkuvást nem ismerve küzdöttünk, azt gondolom, hogy megérdemelten jutottunk tovább a kupa második fordulójába. Szeretnénk ismét nyerni, de nem lesz könnyű dolgunk, mint ahogy szerdán sem volt. Nem szabad ilyen hibákat elkövetnünk, mint amilyeneket a kupameccsen elkövettünk, buta gólokat kaptunk. Csináljuk a dolgunkat, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. A játékunk még elég hullámzó volt, akadt egy húszperces időszak, amikor eléggé „lyukasak” voltunk, igazából egy félidőn át játszottunk úgy, ahogy szeretném látni. Akadtak jó egyéni teljesítmények, az új játékosaink közül Sárközi János és Dallos Máté is gólt szerzett. Nagyon várjuk, hogy gólfelelősünk, Pap Roland visszatérjen, szeptemberben talán csatlakozhat hozzánk.

Kezdés: 18 óra

Tolna VFC–Kölesdi SE

A címvédő tolnaiak tovább erősödtek a nyáron, a kölesdiek ellenben kulcsembereket veszítettek. A rajton a Tolna 2–1-re nyert Tevelen, a kölesdiek ugyanakkor 4–0-ra kikaptak a Tamásitól. Sima hazai győzelem várható.

Tamási 2009 FC–Majosi SE

A tamásiak kezdőcsapatában sok változás nem történt, de azért frissült a keret. A kölesdi 4–0-s sikerüknek akkor lesz értéke, ha a Majost is legyőzik otthon. A majosiak 1–1-re végeztek a Dombóvárral a nyitányon. Ha szeretne érmes lenni a Tamási, akkor az ilyen rangadókat saját közönsége előtt be kell húznia.


Augusztus 19., vasárnap

Kezdés: 17 óra

Dunaföldvár FC– Tevel Medosz SE

A földváriak a legutolsó pillanatban mentettek pontot Szedresben, a teveliek pedig egy szoros meccsen kaptak ki a Tolnától. Barics Péter együttese már az előző szezonban is igazolta jó hírét, hazai pályán talán esélyesebb, de ebben a párosításban benne lehet a meglepetés is.

A Bátaszéki SE–Szedresi SE találkozót október 24-re (kezdés: 15 óra) halasztották.

Magyar Kupa

Sorsoltak csütörtökön a Magyar Kupa megyei selejtezőjében. A 2. fordulóban, augusztus 22., szerda: Tevel Medosz SE–Tamási 2009 FC, Bonyhád VLC–Majosi SE, Tolna VFC– Bátaszék SE. 17.30 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!