sítanoda

2017.12.12. 12:30

Bátran siklanak a kezdők is

Finta Viktor, fotó: Makovics Kornél

Már 4. szezonjában üzemel Szekszárdon a Sí-Elek Sítanoda. A Baka iskolától délre eső lejtőn felépített műanyag sípálya 300 négyzetméteres, hófánk csúszdaként is funkcionál. Idén is október 1-től karácsonyig tart nyitva.

Csóka Tamás, a pálya tulajdonosa, vezető síoktató elmondta, fennállásuk óta közel 400 gyermek és felnőtt sajátíthatta el náluk a síelés alapjait a különböző tanfolyamokon. Az érdeklődés évről évre nő. Az iskolák felismerték a lehetőséget, hogy diákjaikat már itthon megtaníthatják az alapokra, így csökkenthetik a külföldi túrákon a sérülésveszélyt, növelhetik a hasznos síelési napok számát. A helybeli fiatalokon túl jönnek ide bonyhádi, bajai, kalocsai, sárbogárdi, tamási és pécsi intézményekből is csoportok.

A carving síelés alapjaival ismerkedhetnek meg a heti rendszerességű alkalmakon, de egyéni képzésre is van lehetőség. A tanodában végzőket aztán elviszik egy örömsíelésre Eplénybe, hogy igazi havas pályán fejlődhessenek tovább. Csóka Tamás hozzátette, már bizonyos, hogy jövő októberben is indítanak tanfolyamokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!