Helyi hírek

2017.06.13. 13:09

Hatvanhárom bográcsban főtt a kömlődi halászlé

Bár nem falu, van falunapja Dunakömlődnek. Mégpedig igen remekbe szabott rendezvény, és népszerű is a helybeliek körében csakúgy, mint Pakson, annak többi külsővárosrészén, vagy éppen a környékben élők körében.

Vida Tünde ([email protected])

Eddig éppen egy tucatnyiszor rendezett falunapot a részönkormányzat a faluházzal karöltve. Az elmúlt hétvégén, a tizenkettedik falunapon hatvanhárom bográcsban főtt a halászlé, délelőtt már isteni illat lengte körül a faluház melletti rendezvényteret, s csalogatta az embereket. Ugyanezt tette a tartalmas műsor is. Akadtak, akik csak egy-egy műsorszám erejéig „ugrottak be”, vagy éppen az ebédet elkölteni, de a többség bizony a reggeli bográcsállítástól Szandi műsoráig maradt.

Faragóné Kertész Alice, a faluház vezetője örömmel újságolta, hogy meghonosodott már a program, tavasszal elkezdődik az érdeklődés: lesz-e, mikor lesz. Idén – mint hozzáfűzte – szerencsések voltak, mert nem esett egybe a rendezvény a ballagással, így sok-sok gyermekprodukciónak örülhettek. A műsorfolyamban helyi érdekeltségű csoportok és ismert sztárok léptek fel. A sort a Jade Hastánccsoport nyitotta, utánuk mások mellett a Party Klub, a Tini Tüsik, Csámpai Country Road Club, a Dunakömlődi Félnótások következtek. Nádas György nemcsak humorát csillogtatta meg, hanem énektudását is. Ez utóbbival kápráztatta közönségét természetesen Szandi is, aki a színpadot hátrahagyva mezítláb táncolt és énekelt a közönségtől körbevéve.

Nyolcadjára rendezték meg a halászléfőző versenyt, amelyen hatvanhárom bográcsban főtt az étel. Népes zsűri végezte az értékelést Szabó Péter alpolgármesterrel az élen, és több vendéglátós szakemberrel a soraiban. Az első díj és a vándorkupa Biritóra került Apáti Zoltán jóvoltából. Kupát vihetett haza Hanuszka Gyula és Papp Andor, illetve különdíjat Rosta Péter, Kungl Ferenc és Apáti Zoltánné.

Idén először került a halászlé mellé rétes is. Kilenc édes finomság került a bírálók elé, akik úgy ítélték meg, hogy a falu legjobb rétesét Hanuszkáné Adorján Anna készítette, Forster Józsefné a második és Steigerwald Ignácné a harmadik lett, Gálosi Ferencné különdíjat kapott.
A gyerekek szórakoztatásáról külön gondoskodtak a szervezők: a könyvtár udvarán arcfestés és ugrálóvár, valamint mese és kézműves foglalkozás várta őket. A jól sikerült napot retródiszkóval zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!