Kék hírek, bulvár

2017.06.20. 19:23

Halálos balesethez vezetett a gondatlanság

A megengedett sebességnél jóval többel hajtott, így annak ellenére, hogy fékezett, elgázolta az úttesten egyébként szabálytalanul áthaladni akaró 82 éves nőt, aki a helyszínen az életét veszítette.

Ihárosi Ibolya ([email protected])

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében mondott ki bűnösnek egy 36 éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság, és ezért nyolc hónap fogházbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását egy év hat hónapra felfüggesztette. Egy évre eltiltották a B kategóriás járművek vezetésétől. A férfi büntetlen előéletű, ám ezen bűncselekményt megelőző két éven belül hét alkalommal marasztalták el különféle közlekedési szabályszegések miatt.

A vádlott 2015. március 17-én 9 óra 30 perckor Szekszárdon, a párhuzamos közlekedésre alkalmas Széchenyi utca külső forgalmi sávjában haladt a Rákóczi utca irányából a Béri Balogh Ádám utca felé. A megengedett 50 kilométer/óra helyett mintegy 77-84 kilométeres sebességgel vezette az autóját. A Széchenyi utca 15. szám alatt lévő gyógyszertár előtti útszakaszon, annak ellenére, hogy fékezett, elütötte a tőle balról jobbra az úttesten szabálytalanul áthaladni akaró 82 esztendős nőt. Az idős hölgy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen az életét veszítette.

A bekövetkezett baleset és a sértett halála között közvetlen okozati összefüggést állapított meg a bíróság. Ha a vádlott időben fékez és a megengedett 50 km/órás sebességgel halad, akkor intenzív lassító fékezéssel még meg tudott volna állni. Az adott sebesség mellett azonban ez nem volt lehetséges. A bíróság megállapította azt is, hogy a baleset bekövetkeztében nagyfokú volt a sértetti közrehatás. A gyalogos ugyanis annak ellenére ment át a gyógyszertár előtt az úton, hogy onnan nem messze gyalogátkelőhely van. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott ügyvédje felmentésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!