Közélet

2009.07.02. 12:55

Bűnösnek mondta ki a bíróság a rágalmazó polgármestert

Helyben hagyta a Tolna Megyei Bíróság az első fokon hozott ítéletet, mely szerint Szabó Loránd Dombóvár volt szocialista polgármestere bűnös folytatólagosan elkövetett rágalmazás vétségében. Ezért a bíróság jogerősen százezer forint pénzbüntetésre ítélte.

TEOL/I.I.

A polgármester azt állította tavaly novemberben a képviselőtestület ülésén és egy internetes portálon, hogy a bíróság ítélete szerint Naszvadi Balázs fideszes önkormányzati képviselő, még mint a Dombóvár és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás jogelődjének ügyvezetője, hatmillió forint kárt okozott 16 önkormányzatnak. Hauszmanné dr. Szőke Rita a három tagú bírói tanács elnöke a szóbeli indokolásban elmondta, az állítás valótlansága nem abban nyilvánult meg, hogy a magánvádló még 2004-ben általában kárt okozott, hanem abban, hogy a bíróság ezt megállapította. A munkaügyi per itéleteiben ugyanis az szerepel, hogy Naszvadi Balázs csak a tájékoztatási és ellenőrzési kötelezettségét szegte meg, gondatlanul. A büntetőperben pedig felmentették. A társulásnak hatmillió forintnál kisebb pályázati összeget kellett visszafizetnie. Ha Szabó Loránd nem mond le a polgármesteri posztjáról, úgy a jogerős döntés kapcsán az automatikusan megszűnt volna, mert a bűncselekményt tisztségével összegfüggésben követte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!